Skinke i ovn (i sølvpapir)

Opskrift på skinke i ovn, hvor skinken pakkes ind i sølvpapir, der er smurt med smør. Husk at vende den matte side udad under tilberedningen.

Til skinke i ovn skal du bruge (til cirka 6-7 personer):

1,4 kilo røget skinke
Lidt smør
Sølvpapir

Sådan laver du en mør og saftig skinke i ovn:

Køb altid en skinke af god kvalitet, da du får hvad du betaler for. Og de billige skinker er ofte pumpet meget med vand, og de har oftest heller ikke den rigtige røgsmag.

Pil nettet af skinkenm og dup den tør med et stykke køkkenrulle.

Tag et stykke sølvpapir, der er så stort at du kan pakke skinken ind i det.

LÆS OGSÅ
Skinkeculotte med sennep og rosmarin

Læg det på køkkenbordet med den blanke side opad, og smør så med lidt smør.

Læg skinken på, og pak den ind i sølvpapiret. Nu vender den matte side af sølvpapiret udad – og sådan skal det være.

Løft den indpakkede skinke over i et ildfast fad, og hæld lidt vand i bunden af fadet.

Steg nu skinken i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig luft.

Stegetiden er cirka en time pr. kilo skinke, så denne skinke her skal have cirka en time og 25 minutter.

Tag skinken ud af ovnen, og lad den hvile 15 minutter inden udskæring.

Cirka stegetid på skinke i ovn i forhold til vægt:

LÆS OGSÅ
Fastelavnsboller med creme - opskrift med billeder

900 gram skinke skal have cirka 50-55 minutter i ovnen

En skinke på et kilo skal have en time

Skinker på cirka 1,5 kilo skal have halvanden time

En skinke to kilo giver du to timer i ovnen

Skinke på 2,5 kilo får to en halv time

Og en skinke på tre kilo skal have cirka tre timer.

Skinke i ovn skal have en kernetemperatur på 75 grader, så brug gerne et stegetermometer.

Server gerne den ovnstegte skinke med cremede flødekartofler.

Det er godt at lave skinke i ovn, da det giver en saftig og mør skinke. Skinken pakkes ind i sølvpapir, der smøres med smør. Men husk at pille nettet af skinken først. Foto: Guffeliguf.dk.
Det er godt at lave skinke i ovn, da det giver en saftig og mør skinke. Skinken pakkes ind i sølvpapir, der smøres med smør. Men husk at pille nettet af skinken først. Foto: Guffeliguf.dk.
Giv din bedømmelse
[Ialt: 4 Gennemsnit: 3]

Ris, ros eller spørgsmål?