Ovnstegte frikadeller bages i 20 minutter ved 200 grader

Her er opskriften på ovnstegte frikadeller, der er nemme at lave. Ovnfrikadeller smager mindst lige så godt som de pandestegte deller.

Til ovnstegte frikadeller til fire personer skal du bruge:

500 gram hakket svinekød
1 teskefuld fint salt
1 finthakket lille løg
1 æg
1 deciliter mælk
2-3 spiseskefulde hvedemel
Friskkværnet peber

Sådan laver du ovnstegte frikadeller:

Kom det hakkede svinekød i en skål sammen med salt, og rør det godt igennem.

Tilsæt så finthakket løg og et helt æg, og rør det igen ud.

Så kommes mælk, hvedemel og friskkværnet sort peber i, og nu skal farsen røres lind.

Stil så frikadellefarsen på køl i en halv time.

LÆS OGSÅ
Grydestegt kalvesteg med god sovs

Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Tag farsen ud af køleskabet, og rør den hurtigt igennem.

Med en spiseske tager laver du nu 16 frikadeller, som sættes på bagepladen.

Du kan  enten trille dem til frikadeller, eller blot sætte farsen ned på pladen. Det sidste er det nemmeste, og giver nogle dejlige og rustikke frikadeller.

Sæt så pladen med frikadellerne ind i den forvarmede ovn, og bag dem i 20 minutter.

Tag dem ud og server med stuvet hvidkål og persillekartofler.

Så vil du spørge: Er ovnstegte frikadeller ikke dårligere end de pandestegte? Nej, på ingen måde. Faktisk synes jeg de ovnstegte deller er de bedste, da de ikke bliver så fede.

Lækre og saftige ovnstegte frikadeller, der skal steges 20 minutter i ovnen. Du undgår svineriet ved pandestegning, men samtidig får du stadig en meget saftig og lækker frikadeller. Foto: Guffeliguf.dk.

Lækre og saftige ovnstegte frikadeller, der skal steges 20 minutter i ovnen. Du undgår svineriet ved pandestegning, men samtidig får du stadig en meget saftig og lækker frikadeller. Foto: Guffeliguf.dk.

Ris, ros eller spørgsmål?