Frikadeller i ovn er en nem måde at lave frikadeller på. Sæt frikadellerne på en bageplade, og bag dem i 25 minutter i ovnen.
Frikadeller i ovn er ikke kun smart, fordi du undgår stegeos.
De ovnstegte frikadeller smager faktisk også fremragende, og du sparer samtidig på fedtstoffet.
Kan fryses ned
Her har jeg lavet frikadeller af 800 gram hakket kød, og det er rigeligt til 4-6 personer, da opskriften giver 16 store frikadeller.
Men gem overskydende deller til frokosten næste dag, eller frys dem ned, så du altid har en lækker frikadelle til et stykke rugbrød eller madpakken.
Opskrift på frikadeller i ovn
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
Sådan gør du
- Jeg rører frikadellerne i min røremaskine, men farsen kan selvfølgelig sagtens også røres på gammeldags manér i en skål.
- Kom farsen i skålen, og rør den sammen med salt i et par minutter.
- Tilsæt så løgpulver, friskkværnet peber og æg, og rør videre.
- Så kommer du gradvist mælk og noget af hvedemelet i, og rører frikadellefarsen lind. Prøv dig frem med det sidste hvedemel, men jeg synes det plejer at passe med fem spiseskefulde hvedemel.
- Stil så farsen på køl i 30 minutter.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt en god skefuld fars på. Fortsæt indtil du har brugt al farsen.
- Jeg plejer at bage 16 store frikadeller, men du kan selvfølgelig sagtens lave flere og mindre frikadeller. Så er bagetiden/stegetiden lidt kortere.
- Bag nu frikadellerne i ovnen ved 200 grader varmluft - de skal have cirka 25 minutter.
- Tag de ovnstegte frikadeller ud, og lad dem dem køle lidt af inden servering.
Næringsindhold
Video
Tips
Frikadellerne kan serveres med en stuvet spidskål og persillekartofler.
Se også mine opskrifter på:
Trine
Nemt, men øv hvor bliver de kedelige i udseendet, de var ikke det mest populære på julebordet. Tror det er første og sidste gang jeg lavet deller i ovn.
Tine
Hej Holger
Det et super dejligt med næringsindhold - stor ros for det!
Det ligner dog, at der er noget galt i beregningen.
Henrik
jaaa.. de er ok. Mangler lidt krydderi smag da de ingen rigtig stegeskorpe får. Men de går da an som en hurtig løsning.
3/5 stjerner
tip: smelt noget smør(ikke brune det) og pensel dem med det efter den halve tid er gået, og vend dem med 5 min tilbage og pensl den anden side.
Pebbel16
Jeg forstår stadig ikke, hvorfor de bliver så blege? Har spurgt en gang før, om man kan pensle med noget?
Holger Rørby Madsen
Hej Lene
Nej, det lyder også mærkeligt. Måske varmer din ovn ikke så hårdt. Et bud er måske at give dem lidt mere varme næste gang?
Alt det bedste
Holger
Anne
Vend dem halvejs igennem. Det hjælper på kuløren.
Pebbel16
Jeg har lige lavet en portion til aftensmad, og det er godt nok nemt og smager skønt. Dog kunne jeg tænke mig at spørge, om der evt er noget, man kunne pensle dem med for at gøre dem mere sprøde?
Bent
Bent Petersen
Morten
Syntes mine frikadeller manglede smag. Fik 35 min ved 175 grader varmluft, det var måske forkert....
Lilli Feder
Frikadellerne måtte en tur på panden,da de var hel grå,hvad mon jeg gjorde forkert.
Torben F Østergaard
Hej
Skal dellerne ikke vendes undervejs?.
Guffeliguf.dk
Hej Torben
Det kan du godt gøre, men det er faktisk ikke nødvendigt. Jeg har prøvet begge dele, og synes ikke der er den store forskel.
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
Torben F Østergaard
Hej
Skal duellerne ikke vendes underve
Karoline H.
Virkelig gode frikadeller. Lavede dem i aften og alle blev spist. Vi steger ikke fremover frikadeller på panden. Det er meget nemmere i ovnen. Kan klart anbefales. Havde dog ikke løgpulver og brugte i stedet to løg.
KH Karoline fra Skagen
Guffeliguf.dk
Tak Karoline
Det glæder mig at høre - jeg synes også at frikadeller i ovn er noget af det bedste 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.