Broccolisalat med den bedste dressing

Opskrift på den bedste broccolisalat, der laves med broccoli, tranebær, pinjekerner og rødløg. Og en super god dressing med akaciehonning.

Til den bedste broccolisalat til fire personer skal du bruge:

1 lille broccoli
1 lille rødløg
50 gram pinjekerner
50 gram tørrede tranebær

Dressing laves af

1 spiseskefuld akaciehonning
1 spiseskefuld æbleeddike
1 spiseskefuld citronsaft
1 teskefuld sennep

Sådan laver du verdens bedste broccolisalat:

Skyl broccoli under vandhanen, og del den i mindre buketter.

Kog en gryde op med en liter vand, og tilsæt lidt salt.

Når vandet spilkoger, kommes broccolibuketterne i.

Lad dem koge 30 sekunder, og hæld så straks vandet fra.

Rødløg pilles og løget hakkes fint.

LÆS OGSÅ
Pasta med spidskål og mørbrad i tomatsauce

Varm en pande op ved god varme, og rist pinjekernerne, men pas på pinjekernerne ikke bliver for mørke/svedne.

Del nu den dampede broccoli i mundrette stykker, og kom dem i en flot salatskål.

Læg også det hakkede rødløg og de ristede pinjekerner i.

Drys derefter tørrede tranebær i salaten.

Kom akaciehonning, æbleeddike, citronsaft og sennep i en lille skål, og rør det godt sammen.

Dryp dressingen ud over broccolisalaten, og vend salaten rundt.

Server broccolisalaten til blandt andet en god ribeye eller til en ovnstegt culottesteg.

Note: Mange kommer også sprøde tern af bacon i en broccolisalat, og det er selvfølgelig en smagssag. Jeg synes dog ikke det er nødvendigt.

Broccolisalat er både smuk og sund. Letdampede buketter af broccoli vendes med blandt andet tørrede tranebær og pinjekerner. Og så dryppes en dejlig dressing med akaciehonning over. Foto: Guffeliguf.dk.

Broccolisalat er både smuk og sund. Letdampede buketter af broccoli vendes med blandt andet tørrede tranebær og pinjekerner. Og så dryppes en dejlig dressing med akaciehonning over. Foto: Guffeliguf.dk.

Bedøm opskriften
User Rating 5 (1 vote)
Sending

Ris, ros eller spørgsmål?