Wienerschnitzel af kalvefilet – paneret og pandestegt

Wienerschnitzel bliver bedst når du laver den af kalvefilet, som du panerer. Se her hvordan du laver den møreste wienerschnitzel på panden.

Wienerschnitzel er en af mine klare favoritter, og den skal selvfølgelig serveres med brasede kartofler og kogte ærter.

Og i øvrigt altid laves af en skive kalvefilet.

Læg en skive økologisk citron oven på schnitzlen, og så skal der bare nydes.

Et koldt glas øl fra Bryghuset Møn passer fortrinligt til.

Du skal bruge – wienerschnitzel til to personer:

2 store skiver kalvefilet

Til panering:

3 spiseskefulde hvedemel
2 æg
3 spiseskefulde rasp

En god klat smør
Olivenolie

Stegetid for wienerschnitzel af kalvefilet: Tre minutter på hver side.

Sådan laver du wienerschnitzel:

LÆS OGSÅ
Pandestegt laks (stegetid)

Tør skiverne af kalvefilet af med et stykke køkkenrulle, og bank dem lidt tynde (måske har slagteren allerede gjort det for dig).

Wienerschnitzel laves af tynde skiver kalvefilet, der bankes flade. Paneres derefter i hvedemel, æg og rasp. De skal steges tre minutter på hver side ved en god varme. Foto: Guffeliguf.dk.

Wienerschnitzel laves af tynde skiver kalvefilet, der bankes flade. Paneres derefter i hvedemel, æg og rasp. De skal steges tre minutter på hver side ved en god varme. Foto: Guffeliguf.dk.

Kom hvedemel, æg og rasp op i tre dybe tallerkner, og pisk æggene sammen.

Dyp så kødet i først mel, så æg og til sidst rasp, og læg dem på en anden tallerken.

Det er vigtigt kødet bliver dyppet overalt, så du får en perfekt panering.

Lad nu wienerschnitzlerne hvile i 10 minutter inden stegning.

LÆS OGSÅ
Broccolitærte med bacon

Varm en pande op ved god varme, og kom smør og olie på.

Du skal stege wienerschnitzlerne ved høj varme (7-8 på en skala fra 1-9), da de ellers ikke får en sprød stegeskorpe, men i stedet vil koge i fedtstoffet. Og det er ikke så lækkert.

Så god varme, og de skal kun vendes én gang!

Steg schnitzlerne tre minutter på hver side – ikke længere, for så bliver kødet tørt og trist.

Og steg kun én ad gangen, så får du også det bedste resultat.

Hvis du skal stege flere kan du holde dem varme i ovnen ved 60 grader – uden de bliver tørre af det.

LÆS OGSÅ
Lynstegt spidskål ristet på panden i rapsolie

Anret wienerschnitzlerne med et par skiver økologisk citron på toppen, og server med brasede kartofler og kogte ærter.

Du kan også lave wienerschnitzler med dreng – opskriften er i linket.

Wienerschnitzel bliver bedst når du laver den af kalvefilet, som du panerer. Se her hvordan du laver den møreste wienerschnitzel på panden. Foto: Guffeliguf.dk.

Wienerschnitzel bliver bedst når du laver den af kalvefilet, som du panerer. Se her hvordan du laver den møreste wienerschnitzel på panden. Foto: Guffeliguf.dk.

Giv din bedømmelse
[Ialt: 19 Gennemsnit: 4.3]

Ris, ros eller spørgsmål?