Verdens bedste italienske kødsovs

Kødsovs: Her er en opskrift på en kødsovs, der meget gerne må simre et par timer.

Og som er krydret og særdeles lækker til pasta.

Kødsovs med denne opskrift er god til både børn og voksne, og den lange kogetid giver en helt fantastisk smag, som både børn og voksne kan lide.

Og selvom kogetiden er et par timer, så passer kødsovsen sig selv, og du kan lave andre ting undervejs.

Det skal du bruge – giver kødsovs til fire personer:

500 gram hakket oksekød (max 8-10 procent fedt)
1 stort og grofthakket rødløg
2-3 finthakkede hvidløgs fed
1 snittet porre
2 stængler bladselleri, snittet
1 dåse hakkede tomater
70 gr. tomatpasta
1 deciliter god rødvin (god rødvin giver god sovs!)
3 deciliter hønse- eller oksefond
1 teskefuld paprika
En halv teskefuld Sambal Oelek (eller anden chili)
En halv teskefuld god balsamico
En halv teskefuld salt
Oregano, basilikum og friskkværnet peber.

LÆS OGSÅ
Pommes frites i ovn - bagt på 30 minutter ved 200 grader

Anden opskrift: Kalkunbryst med bacon i gasgrill

Sådan laver du verdens bedste kødsovs:

1. Svits kødet i en smule olie til det er helt brunt.

2. Tilsæt så gradvist grofthakket rødløg, porre, hvidløg og bladselleri.

3. Når det er svitset, tilsættes rødvin, tomat, og fond til kødsovsen.

4. Tilsæt så de øvrige ingredienser, og lad det simre i et par timer under låg. Rør i kødsovsen med mellemrum. Det giver også en fantastisk luft i køkkenet.

5. Server kødsovsen med en rigtig god pasta. Både spaghetti, skuer og pastapenne kan bruges.

Anden opskrift: Hjemmelavet pasta – opskrift med billeder 

6. Hertil hører naturligvis en god, italiensk rødvin. Gerne en solid Ripasso.

LÆS OGSÅ
Nem salat med broccoli, tomat og agurk

Opskriften er til fire personer, men portionen kan sagtens deles og fryses ned.

Har du brug for mere kødsovs, ja så ganger du bare opskriften op. Kogetiden er den samme.

Kødsovs: Her er en opskrift på en kødsovs, der meget gerne må simre et par timer. Og som er krydret og særdeles lækker til pasta. God til både børn og voksne. Foto: Guffeliguf.dk.
Kødsovs: Her er en opskrift på en kødsovs, der meget gerne må simre et par timer. Og som er krydret og særdeles lækker til pasta. God til både børn og voksne. Foto: Guffeliguf.dk.
Giv din bedømmelse
[Ialt: 59 Gennemsnit: 3.6]

3 tanker om “Verdens bedste italienske kødsovs

  • 1. april 2016 at 9:46
    Permalink

    Hej
    Har nu lavet denne kødsovs tre gange, og ville skrive at den ER verdens bedste. Vi laver altid dobbelt portion og fryser den ene halvdel ned. Bare et godt tip ????
    Vh Anne Sophie

  • 17. juli 2016 at 6:44
    Permalink

    Det er virkelig en lækker kødsovs, som jeg nu har prøvet en del gange. Husk masser af frisk basilikum.
    Vh Anna

Ris, ros eller spørgsmål?