Verdens bedste fedtebrød med æggehvideglasur

Opskriften på de bedste fedtebrød, der er virkelig nemme småkager. Fedtebrødene skal ikke hæve, er hurtige at gøre klar og bagetiden er kort.

Til en bageplade med verdens bedste fedtebrød skal du bruge:

100 gram hvedemel
50 gram rørsukker
50 gram kokosmel
100 gram blødt smør
En halv teskefuld hjortetaksalt

75 gram flormelis
Lidt pasteuriseret æggehvide

Bagetid for fedtebrød er cirka 10 minutter ved 190 grader varmluft

Sådan bager du verdens bedste fedtebrød med god glasur:

Kom hvedemel, rørsukker, kokosmel og blødt smør i en skål sammen med hjortetaksalt.

Bland dejen godt sammen med fingrene, og så er den sådan set klar til brug. Nemmere bliver det ikke.

LÆS OGSÅ
Hjemmebagt rugbrød med græskarkerner - rugbrød uden surdej

Du kan selvfølgelig nu sætte dejen på køl en halv times tid eller længere, men det er ikke nødvendigt.

Jeg har prøvet det af, og bagt fedtebrød med og uden afkøling af dejen – og de smager ens. Så du am sagtens hoppe videre til næste skridt.

Del dejen i tre lige stykker, som du triller til pølser på længde næsten som bagepladen.

Beklæd bagepladen med bagepapir og læg pølserne på pladen med behørig afstand.

Med hænderne trykker du nu let dejen ud til stænger, der er cirka 4-5 centimeter brede. Det er ret nemt, da dejen er rimelig blød.

Bag så fedtebrødene i 10 minutter ved 190 grader varmluft – eller 200 grader almindelig ovnvarme.

LÆS OGSÅ
Hjemmelavet gløgg med rødvin og portvin

Tag fedtebrødene ud og løfte dem straks over på et skærebræt. Løft i bagepapiret, og flyt alle tre stænger – lad dem blive liggende på bagepapiret.

Kom flormelis i en lille skål, og rør lidt pasteuriseret æggehvide i indtil du har den rigtige konsistens.

Fordel straks æggehvideglasuren på fedtebrødene.

Med en skarp kniv skærer du nu stængerne ud i mindre stykker på skrå – se billedet.

Lad nu verdens bedste fedtebrød køle af inden du lægger dem i en kagedåse.

Men de smager fantastisk når de er lune, så måske når de slet ikke frem til kagedåsen :-)

Sådan ser de bedste fedtebrød ud. Småkagerne er særdeles nemme at bage, og de pyntes med glasur, der laves af flormelis og pasteuriseret æggehvide. Foto: Guffeliguf.dk.

Sådan ser de bedste fedtebrød ud. Småkagerne er særdeles nemme at bage, og de pyntes med glasur, der laves af flormelis og pasteuriseret æggehvide. Foto: Guffeliguf.dk.

Ris, ros eller spørgsmål?