Her får du opskriften på verdens bedste chokolade kage med kærnemælk. Chokoladekagen stammer fra bagermester Hardy Christensen i Nørre Nebel.
Denne chokolade kage med kærnemælk er virkelig lækker, og den vil jeg anbefale dig at kaste dig over. Og så kommer opskriften direkte fra bageren selv.
Opskriften på denne lækre og svampede kage er nemlig fra bagermester Hardy Christensen i Nørre Nebel ved Varde.
Her var chokoladekagen er særdeles populær kage blandt kunderne i bagerbutikken i Bredgade, og nu kan du lave chokoladekagen selv derhjemme.
Dejen laves blandt andet af margarine og kærnemælk, og den er altså fantastisk god. Opskriften er til mindst 10 personer. Se også de populære opskrifter på alletiders mumse chokoladekage og chokoladekage i airfryer.
Opskrift på chokolade kage med kærnemælk
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 200 gram margarine - blød
- 200 gram sukker
- 10 gram vaniljesukker
- 160 gram æg
- 270 gram hvedemel
- 30 gram kakao
- 10 gram bagepulver
- 150 gram kærnemælk
Chokoladeovertræk
- 200 gram mørk chokolade
- 5 spiseskefulde sødmælk
- 5 spiseskefulde flormelis
- krymmel - eller kokos
Sådan gør du
- Vej 200 gram margarine (blød) af sammen med 200 gram sukker og 10 gram vaniljesukker, hvorefter det kommes i skålen til røremaskinen. Sæt kagespartel på.
- Rør otte minutter ved middel hastighed. Jo, så lang tid at lave dejen til verdens bedste chokoladekage, men det er hele tiden værd!
- 160 gram æg slås ud i en lille skål og piskes let sammen. Pisk gradvist æggene ind i dejen.
- Vej 270 gram hvedemel af sammen med 30 gram kakao og 10 gram bagepulver, og sigt det ned i dejen sammen med 150 gram kærnemælk.
- Rør dejen sammen til en luftig masse.
- Forvarm ovnen til 175 grader almindelig over- og undervarme.
- Beklæd et ildfast fad med bagepapir. Her er der anvendt et fad på cirka 20 gange 30 centimeter, hvilket giver en god og høj chokoladekage (det kan jeg godt lide).
- Fordel dejen i fadet og jævn den godt ud i alle hjørner.
- Verdens bedste chokoladekage skal have cirka 50 minutter i ovnen. Prik i den for at sikre, at den er bagt tilstrækkeligt.
- Tag den færdigbagte chokolade kage med kærnemælk ud af ovnen, og vend den rundt på et skærebræt. Gør det forsigtigt, så bunden nu vender opad. Lad chokoladekagen køle lidt af.
- Hak 200 gram mørk chokolade groft og kom den i en lille gryde. Tilsæt også 5 spiseskefulde sødmælk og 5 spiseskefulde flormelis, og smelt det under omrøring. Når chokoladen netop er smeltet og blank tages den af. Fordel chokoladen over kagen og drys med krymmel eller kokos.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Tips
Afhængig af hvor stor en form du bager chokoladekagen i, kan du bestemme hvor høj den skal være.
Jeg har her bagt den i en form på cirka 20 gange 30 centimeter, og det giver som sagt en fin og rimelig høj kage. Og her passer bagetiden på cirka 50 minutter.
Laver du kagen i en større bradepande er bagetiden nok lidt kortere.
Men ovne varmer i det hele taget forskelligt, så hold øje med den til sidst, og tag den ud når den er færdigbagt.
Se også de de populære opskrifter fra Hardys Bageri på vaniljekranse, brunkager og pebernødder.
Jane
Hej
Hvor ville det være meget nemmere hvis opskrifterne var angivet med ske-mål og ikke i gram.
Eks.:Hvordan måler man 8 gr bagepulver ?
Min bagevægt kan ikke.
Det samme med æg:kunne der ikke stå 1 ell.2 ?
Jeg opgiver derfor tit jeres opskrifter !
Holger Rørby Madsen
Hej Jane
Tak for det, og jeg synes bare vægt er mere præcist end en teske eller decilitermål 🙂
Men det er en god pointe, så jeg skal nok blive bedre til i mange tilfælde at skrive begge dele.
8 gram bagepulver er ca. 1 tsk. med stor top.
Alt det bedste
Holger
Jette
Kan man bage chokoladekage dagen før og er den stadigvæk lige god
Jette
Hvordan vejer du æg i gram
Kunne godt tænke mig at der også var nogle glutenfri opskrifter
Eventuelt chokoladekage
Men ellers nogle gode opskrifter du sender
Laila knudsen
Har prøvet at bage den 2 gange på samme dag og begge gange falder kagen sammen og bliver tør hvad gør vi forkert ?? Har fulgt opskriften slavisk …øv øv
Else lorentsen
Når det er kærnemælk har jeg lært deter natron istedetfor bagepulver.
Lene Crispin
Kan man lave den i en glutenfri version? hvilken mel er god som erstatning for hvedemel?
Ulla
Kan kagen bages ved varmluft ovn ,hvor mange grader og hvor længe skal den bages.
Holger Rørby Madsen
Hej Ulla
Kagen er bedst at bage ved alm. varme, men prøv med 160 grader varmluft 45-50 minutter.
Alt det bedste
Holger
Camilla Tøttrup
Hej 😊
Kan margarinen byttes ud med smør?
Gør det noget specielt, når den er bagt med margarine? 😊
Holger Rørby Madsen
Hej Camilla
Ja da - det kan du sagtens - brug samme mængde 🙂
De bedste hilsner
Holger
Janni
Hej
Kan de bages dom muffins?
Hvis ja hvor længe tror i de skal have uden at blive tørre😀🐥
Holger Rørby Madsen
Hej Janni
Det tror jeg sagtens, og jeg vil tro de skal have cirka 15-20 minutter ved 200 grader varmluft. Afhængig af hvor store dine muffinsforme er.
Prøv det endelig af 🙂
Alt det bedste
Holger
Maria
Hejsa...
Den ser lækker ud den kage. 160 gram æg, hvor mange er det plus minus?
På forhånd tak 🙂
Venligst Maria
Holger Rørby Madsen
Hej Maria
Det svarer til cirka tre æg. Rigtig god fornøjelse - det er en mega god chokoladekage 🙂
Alt det bedste
Holger