Tiramisu med mascarpone

Tiramisu er en af de mest populære desserter fra det italienske køkken. Her er opskriften på en virkelig god tiramisu med mascarpone.

Til verdens bedste tiramisu skal du bruge:

4 pasteuriserede æggeblommer (2 bægre)
125 gram flormelis
3 pasteuriserede æggehvider (2 bægre)
350 gram mascarpone
200 gram ladyfingers
2 deciliter kold kaffe (gerne lidt stærk)
175 gram chokolade (gerne med 46% kakao)
1 teskefuld kakaopulver

Sådan laver du verdens bedste tiramisu:

Kom æggeblommer og flormelis i en skål, og pisk det luftigt med en håndmikser.

I en anden skål piskes æggehviderne luftige, så de kan stå selv. Vend skålen på hovedet, og så skal æggehviderne blive i skålen.

LÆS OGSÅ
Smørkage (dagmartærte)

Pak nu håndmikseren væk, og find en dejskraber frem.

Vend nu de piskede æggehvider og mascarpone sammen med de luftige æggeblommer. Men uden at slå for meget luft ud af cremen, Så gør det helt forsigtigt.

Find et aflangt fad frem (gerne i form som et rugbrødsform), og læg først et lag med ladyfingers i bunden, som du hurtigt dypper i den kolde kaffe inden de lægges på plads.

Læg derefter et lag mascarponecreme over. Riv så et godt lag chokolade over.

Fortsæt på samme måde indtil du har brugt alle ladyfingers og mascarponecreme.

Øverst slutter du af med at sigte kakao over.

LÆS OGSÅ
Kylling med karry på grillspyd (hjemmelavet karrymarinade)

Stil så din tiramisu på køl – gerne i fire timer, så den virkelig når at samle sig.

Tiramisu er en klassiker i det italienske køkken, hvor ladyfingers og en god mascarponecreme bliver til en fortryllende dessert. Genrefoto:  Guffeliguf.dk.

Tiramisu er en klassiker i det italienske køkken, hvor ladyfingers og en god mascarponecreme bliver til en fortryllende dessert. Genrefoto: Guffeliguf.dk.

Ris, ros eller spørgsmål?