Skindstegt hvilling på grøntsagsbund

Nem opskrift på skindstegt hvilling, der steges i olie på panden. Anrettes på en bund af lynstegt savoykål og gulerødder.

Til skindstegt hvilling med grøntsager skal du bruge (til fire personer):

4 styks filet af hvilling
Lidt olivenolie
Salt og friskkværnet peber

Grøntsagsbund laves af

Et halvt savoykål
4 gulerødder
1 bundt forårsløg
1 bundt purløg

Sådan laver du skindstegt hvilling:

Hvilling fileterne tjekkes for ben, som fjernes med en pincet.

Savoykål snittes i helt tynde strimler, gulerødder vaskes og skæres i tynde bånd eller strimler. Forårsløg skæres i mundrette stykker.

Varm en pande op, og hæld en sjat olie på. Lynsteg nu grøntsagerne i et par minutter, så de stadig har lidt bid. Krydr med salt og friskkværnet peber, og anret på fire tallerkner. Overskydende lægges i en skål, som serveres ved siden af (hvis nogen er mere sultne).

LÆS OGSÅ
Opskrift på børnenes kødsovs

Vask panden af, kom lidt olie på og varm op igen. Steg hvilling stykkerne i tre minutter på skindsiden. Fiskene er klar når kødet skifter farve fra klart til næsten hvidt. Du skal ikke vende dem undervejs.

Tag dem af panden og anret ovenpå de lynstegte grøntsager.

Hak purløg fint og drys over hvilling og grøntsager.

Serveres eventuelt med et stykke hjemmebagt bondebrød.

Skindstegt hvilling er en nem aftensmad, der samtidig er sundt. Her anrettet med lynstegte grøntsager i form af savoykål, gulerødder og forårslåg. Foto: Guffeliguf.dk.
Skindstegt hvilling er en nem aftensmad, der samtidig er sundt. Her anrettet med lynstegte grøntsager i form af savoykål, gulerødder og forårslåg. Foto: Guffeliguf.dk.
Giv din bedømmelse
[Ialt: 1 Gennemsnit: 5]

Ris, ros eller spørgsmål?