Skaftkoteletter i fad med balsamicosky (koteletter i ovn)

Se her hvordan du steger de bedste skaftkoteletter i fad i ovnen. Og samtidig får du en vidunderlig balsamicosky til koteletterne.

Til skaftkoteletter i fad til fire personer skal du bruge:

4 skaftkoteletter på 250 stykket
2 deciliter hønsefond
3 spiseskefulde balsamico
1 teskefuld rørsukker
Groft salt
Groftkværnet peber

Sådan laver du skaftkoteletter i ovnen:

Dup skaftkoteletterne tørre med et stykke køkkenrulle, og giv dem en omgang groft salt på begge sider.

Lad kødet ligge og trække i saltet i mindst en halv time, for så får du et mere mørt stykke kød.

Varm en pande op, og kom en lille smule smør på panden.

Svits nu skaftkoteletterne ved høj varme i cirka et minut på hver side.

Læg koteletterne i et ovnfast fad.

Kog panden af med balsamico, hønsefond og rørsukker, og hæld det over skaftkoteletterne.

Steg nu koteletterne færdige i ovnen ved 200 grader varmluft, og det tager cirka 30 minutter.

LÆS OGSÅ
Den møreste entrecote XL stegt i ovn og derefter på pande

Lad skaftkoteletterne hvile i 7-8 minutter inden servering.

Anret koteletterne med balsamicoskyperlespelt og en salat med pære og pinjekerner.

Lækre og møre skaftkoteletter, der først brunes af på en varm pande, og derefter steges færdige i fad i ovnen. Lav samtidig en lægger balsamicosky til kødet. Foto: Guffeliguf.dk.

Lækre og møre skaftkoteletter, der først brunes af på en varm pande, og derefter steges færdige i fad i ovnen. Lav samtidig en lægger balsamicosky til kødet. Foto: Guffeliguf.dk.

Ris, ros eller spørgsmål?