Min opskrift på kagecreme, der er en hjemmelavet vaniljecreme lavet helt fra bunden. Men ægte vanilje, mælk og æg. Meget nem at lave.
Det tager kun få minutter at lave sin egen kagecreme, og den smager bare meget bedre end pulverblandingerne.
Den hjemmelavede vaniljecreme kan bruges til lagkage, nemme fastelavnsboller, kanelgifler og meget andet bagværk.
Farve på kagecreme
Hvis du ønsker din kagecreme mere gul, kan du tilsætte lidt gul levnedsmiddelfarve eller frugtfarve, men jeg synes ikke det er nødvendigt.
Og kog gerne lige vaniljestangen med i mælken, det giver ekstra meget smag af vanilje.
Bemærk: Vaniljestang kan udskiftes med to teskefulde vaniljesukker. Her kan du så med fordel også reducere mængden af sukker.
Opskriften giver cirka to deciliter creme, der passer til mange kageopskrifter.
Opskrift på kagecreme
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 1 vaniljestang - eller 2 teskefulde vaniljesukker
- 2 deciliter sødmælk
- 20 gram majsstivelse
- 1 æg
- 40 gram sukker
Sådan gør du
- Start med at flække 1 vaniljestang på langs - brug en skarp kniv. Skrab kornene ud. Se evt. i videoen hvordan du gør. Du kan mase kornene sammen med sukkeret.
- Hæld ca. halvdelen af 2 deciliter sødmælk op i en lille skål, og rør 20 gram majsstivelse ud i mælken.
- Kom resten af mælken forsigtigt op i tykbundet kasserolle sammen med 1 æg, 40 gram sukker og kornene fra vaniljestangen.
- Put også gerne vaniljestangen i - du kan lige så godt vriste al den dejlige vaniljesmag ud af den dyre stang vanilje.
- Varm nu op, og pisk hele tiden i gryden, så det ikke brænder på. Jeg plejer at lade blusset stå på 6 på en skala fra 1-9, mens der hele tiden piskes.
- Når det næsten koger, kommer du den udrørte majsstivelse i - og det sker stadig under piskning.
- Pisk videre mens kagecremen stivner. Hav tålmodighed, da det kan tage nogle minutter.
- Når kagecremen har nået den rigtige konsistens tager du gryden af, kommer din kagecreme over i en skål og sætter den til afkøling. Drys cremen med lidt sukker på toppen.
Næringsindhold
Video
Tips
Kagecremen kan anvendes straks - eller du kan opbevare den på køl.
Her kan hjemmelavet kagecreme holde sig et par dage.
Du kan bruge kagecremen i mine opskrifter på cremelinser, cremestang og cremesnegle.
Fakta om kagecreme
Ja, det kan du sagtens. Tilfør lidt mindre sukker, og brug i stedet to teskefulde vaniljesukker. Det smager også dejligt.
Ja, den skal lige op på kogepunktet, og så tilsætter du Maizena, der er udrørt i en smule vand.
Den hjemmelavede creme kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet. Stil den straks på køl.
Ja, det vil jeg anbefale. Så er man på den sikre side i forhold til risikoen for salmonella.
Else
skøn creme, som kan bruges til mange ting
Nanna
Nu har jeg prøvet den 2 gange - og har måtte smide den ud hver gang...
Den er først efter 2. Gang at jeg læser i kommentarerne at der skal ÆGGEBLOMMER i, selvom opskriften siger 1 æg.
Heldigvis har jeg et brev kagecreme som reserve, men nøj hvor er jeg frustreret over den kæmpegejl i opskriften - hvordan kan den have så gode anmeldelse?
Inga
Skal der bruges æggeblomme eller et hel æg til kagecremen
Lone
... nu kan jeg så læse der flere der har fået en alt for stiv creme, og de foreslår kun 10 g maizena. Det må jeg prøve Ellers er det den bedste jordbærtærte jeg endnu har fået/lavet! Helt fantastisk smag og bund, også kæmpe ros fra alle gæsterne (lavede 2 tærter til 10 pers)
Lone
Vedr. kagecremen: HUSK at ikke putte 1 æg i som opskriften på kagecremen foreskriver. MEN kun 1 æggeblomme!! Jeg har lavet kagecremen om 3 gange før jeg så videoen, hvor der kun puttes 1 æggeblomme i. Min creme med 1 helt æg blev så stiv at den var umulig at inkorporer i flødeskummet :0))).