Rødspætteruller på grill med parmaskinke og citron

Rødspætteruller på grill er en nem og særdeles lækker måde at grille fisk på. Rødspætterne er omviklet med parmaskinke, der grilles sprødt.

Til rødspætteruller på grill til to personer skal du bruge:

4 store og friske rødspættefileter
4 citronbåde (af 1 økologisk citron)
4 skiver parmaskinke (den rigtige skinke fra Parma)
Rapsolie til pensling
Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du lækre rødspætteruller på grill med parmaskinke:

Start med at skære den økologiske citron ud i både. Lav 6-8 både, men du skal kun bruge fire (medmindre du laver en dobbelt portion).

Dup rødspættefileterne tørre med et stykke køkkenrulle, og giv dem en lille smule salt. Ikke for meget, da parmaskinken også er meget saltet!

LÆS OGSÅ
Grillede hvide asparges med olie og timian

Læg en citronbåd oven på fiskefileten i den ene ende, og rul fisken sammen om citronen.

Læg så en skive parmaskinke på skærebrættet, fiskerullen oven på, og rul så rødspætterullen ind i parmaskinken. Så det ser sådan her ud:

Rødspætteruller på grill, hvor citronen er i midten, dernæst fisk og endelig parmaskinken. Foto: Guffeliguf.dk.

Rødspætteruller på grill, hvor citronen er i midten, dernæst fisk og endelig parmaskinken. Foto: Guffeliguf.dk.

Fortsæt på samme måde med de øvrige rødspætteruller.

Hæld lidt rapsolie i en lille skål, og pensl fiskerullerne grundigt med olien.

Tænd grillen og varm den godt igennem. Jeg har her grillet fisken på en Weber Q3200 gasgrill, men metode og stegetid er den samme i en kuglegrill.

Når grillen er godt varm, skruer du varmen ned på laveste blus. Hvis du bruger kuglegrill, skal du ikke komme for meget kul på, så du holder en mere almindelig varme på omkring 180 grader.

LÆS OGSÅ
Hjemmelavet sauce hollandaise - den nemme opskrift

Du skal ikke pensle grillristen, men blot sørge for den ren.

Læg så rødspætterullerne på, og luk låget. Grill nu fisken i fem minutter UDEN at røre fiskerullerne.

Efter fem minutter vender du rødspætterullerne, og griller dem 4-5 minutter på den anden side. Luk låget.

Tag så rødspætterne af grillen, og servér dem straks. Her passer et godt glas hvidvin til.

Normalt kan det være svært at grille fisk, da mange arter nemt hænger fast i risten. Men ved at omvikle med parmaskinke, og derefter pensle skinken med olie, ja så slipper fiskerullerne nemt risten.

I stedet for rødspætter, kan du også bruge skrubbe, ising eller rødtunge.

Sprøde rødspætteruller på grill er friske rødspætter, der rulles om en citronbåd, og som derefter omvikles med parmaskinke. Rødspætterullerne grilles ved direkte varme. Foto: Guffeliguf.dk.

Sprøde rødspætteruller på grill er friske rødspætter, der rulles om en citronbåd, og som derefter omvikles med parmaskinke. Rødspætterullerne grilles ved direkte varme. Foto: Guffeliguf.dk.

Giv din bedømmelse
[Ialt: 1 Gennemsnit: 5]

Ris, ros eller spørgsmål?