Rødkålssalat med appelsin og ristede mandler

Rødkålssalat er perfekt til julemiddagen, og her har jeg lavet en opskrift med frisk rødkålssalat med appelsiner, ristede mandler og en syrlig dressing.

Rødkålssalat hører julen til, men kan selvfølgelig spises til alle kødretter,

Den friske salat med rødkål, appelsiner og ristede mandler passer perfekt til andesteg, men også flæskesteg og julemedister.

OBS: Når du bruger kål som rødkål eller hvidkål er det vigtigt, at du starter med at fjerne de yderste blade.

Samtidig skal du heller ikke bruge stokken på kålen. Den er både bitter og hård, og er ikke rar at få i munden. Heller ikke selvom den er finthakket.

LÆS OGSÅ
Æblesalat med tranebær og pinjekerner - og den bedste dressing

Du skal bruge – frisk rødkålssalat til 6 personer:

Et halvt rødkål – skåret fra den øverste ende, ikke stokken
2 spiseskefulde æbleeddike
75 gram ristede mandelsplinter
75 gram tranebær
2 appelsiner i mindre tern
2 æbler i tynde både

Dressing til rødkålssalaten:

1 spiseskefuld æbleeddike
2 spiseskefulde olivenolie
1 spiseskefuld frisk citronsaft
1 teskefuld økologisk rørsukker

Den friske salat med rødkål, appelsiner og ristede mandler passer perfekt til andesteg, men også flæskesteg og julemedister.

Sådan laver du frisk rødkålssalat:

Snit rødkålen helt fint, og kom den op i en skål. Tilsæt et par spiseskefulde æbleeddike og et lille nip fint salt, og vend det forsigtigt rundt. Lad rødkålen stå og trække en times tid.

LÆS OGSÅ
And i stegepose (langtidsstegt)

Rist mandelsplitterne på en varm pande, og de er færdige når de begynder at få lidt farve. Pas på med ikke at brænde mandelsplitterne på.

Skær appelsineren i både uden hinder, og del dem i mindre tern.

Del æblerne, fjern kernehuset, og skær i helt tynde både.

Kom appelsintern og æblebåde i rødkålen sammen med tranebær.

Rør en spiseskefuld æbleeddike sammen med olivenolie, rørsukker og citronsaft, og pisk det med en gaffel.

Hæld dressingen over salaten, og vend det atter en gang forsigtigt rundt. Bare brug fingrene.

Kom så de ristede mandelsplitter ved, og vend også dem med rundt i salaten.

Så er den klar til servering, og den passer som sagt perfekt til blandt andet andesteg og flæskesteg.

LÆS OGSÅ
Pulled pork burger med relish og hjemmebagte burgerboller

I stedet for tranebær kan du også anvende granatæbler til salaten.

Ris, ros eller spørgsmål?