Risalamande med kirsebærsauce

Se den bedste opskrift på risalamande med kirsebærsauce. Risalamanden laves af risengrød, der vendes med mandler og flødeskum.

Til risalamande med kirsebærsauce til 4-6 personer skal du bruge:

2 deciliter vand
200 gram grødris
8 deciliter sødmælk
1 vaniljestang
40 gram økologisk rørsukker
60 gram mandelspliter
5 deciliter piskefløde

Til kirsebærsauce

300 gram dessertkirsebær (eksempelvis fra Den Gamle Fabrik)
Lidt Maizena majsstivelse udrørt i en smule vand

Sådan laver du risalamde med kirsebærsauce:

Kom vand i en gryde og kog det op. Tilsæt så grødris, og rør rundt mens risene koges i 2-3 minutter.

Hæld sødmælken i og lad det langsomt koge op igen.

Flæk vaniljestangen på den lange led, men du behøver ikke skrabe vaniljekornene ud. De flyder ud under kogningen. Kom vaniljestangen i grøden.

LÆS OGSÅ
Ovn tomater med kogte grønne bønner - tilbehør til bøf

Rør rundt, og når grøden næsten koger, skruer du ned på svagt blus.

Læg et låg på og lad nu risengrøden koge ved helt svag varme. Rør i grøden undervejs så den ikke brænder på.

Kogetiden kan variere lidt afhængig af grødrisene. I denne opskrift har jeg anvendt grødris af mærket Gestus fra Meny, og her er kogetiden cirka 45 minutter ved svag varme.

Når risengrøden er kogt færdig, kommer du rørsukker i og rører det ud. Lad så risengrøden køle helt af. Den skal være KOLD!

Vend mandelsplitterne i grøden når grøden er afkølet.

Pisk fløden til en stiv flødeskum, og vend forsigtigt flødeskummet i. Uden at slå for meget luft ud af flødeskummet. Stil på køl, og lad risalamanden trække i et par timer.

LÆS OGSÅ
Grundopskrift på risotto med frisk basilikum

Kog dessertkirsebær op langsomt op, og jævn med lidt Maizena majsstivelse udrørt i en smule koldt vand. Du skal bruge et par teskefulde Maizena og lidt koldt vand.

Kog det et minut under omrøring, og lad kirsebærsaucen køle lidt af.

Anret risalamande med kirsebærsauce og lidt mandelsplitter på toppen.

En virkelig lækker risalamande med kirsebærsauce. Risalamanden er en klassiker juleaften, men den kan spises i hele vinterhalvåret. Foto: Guffeliguf.dk.
En virkelig lækker risalamande med kirsebærsauce. Risalamanden er en klassiker juleaften, men den kan spises i hele vinterhalvåret. Foto: Guffeliguf.dk.
Giv din bedømmelse
[Ialt: 3 Gennemsnit: 5]

Ris, ros eller spørgsmål?