Opskrift på quinoa salat med spidskål. Quinoa er særdeles sundt, og her er salaten også med æble og friskhakket persille.
Sådan laver du nemt en lækker quinoa salat, der anvendes som tilbehør til stort set alle kødretter.
Salaten laves nemt med blandt andet quinoa og spidskål, og så bliver det jo ikke meget bedre. Og sundere.
Opskriften på quinoasalat er beregnet til fire personer.
Opskrift på quinoa salat
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 1 deciliter quinoa - kan købes i de fleste supermarkeder
- 2 deciliter vand
- 0,5 spidskål
- 1 æble - gerne et dansk æble
- 1 håndfuld persille - friskhakket
- citronsaft
- olivenolie
- salt
Sådan gør du
- Kog først quinoa. Skyl quinoa i koldt vand, og kom den i en kasserolle sammen med vand. Quinoa koges i forholdet 1:2 - altså en deciliter quinoa til to deciliter vand. Kom også lidt salt ved.
- Den skal småkoge i cirka 15 minutter, og derefter stilles til side til afkøling.
- Skær spidskål i helt tynde skiver, hvor du starter i den spidse ende. Brug halvdelen af spidskålen, og læg kålstrimlerne i en salatskål.
- Del æblet i kvarte, fjern kernehuset og skær æblestykkerne i helt tynde både. Vend æblebådene i i lidt citronsaft, så de ikke bliver mørke, og kom dem derefter i skålen.
- Kom den afkølede quinoa ved sammen med friskhakket persille.
- Dryp med et par spiseskefulde citronsaft og olivenolie, og vend din quinoa salat forsigtigt rundt.
Næringsindhold
Tips
Servér salaten til mange retter med kød. Den passer faktisk til det meste.
Og quinoa salaten er i øvrigt fremragende til vegetarer.
Se også mine opskrifter på:
Spidskålssalat med æble og avocado
Fire lækre salater med spidskål
Del dine ideer og tanker med os andre her: