Pandestegt laks (stegetid)

Sådan laver du pandestegt laks. Se hvordan du steger laks på panden, så du altid får et perfekt stykke fisk, der blot skal saltes.

Til pandestegt laks til fire personer skal du bruge:

4 laksebøffer på hver cirka 150-200 gram
Salt

+ smør og olie til stegning

Sådan tilbereder du pandestegt laks:

Bed fiskehandleren skære lakseteaks fra hovedenden af laksen, aldrig af halestykket, der ikke er egnet som laksebøffer.

Kontrollér at laksen er fri for ben, og fjern eventuelle ben med en pincet. Det er ret nemt.

Giv laksebøfferne lidt salt på både skindsiden og kødsiden, og lad dem hvile i fem minutter.

Du skal slevfølgelig ikke oversalte laksen, men den skal også have lidt mere salt end du måske regner med.

Smelt lidt smør og rapsolie på en pande, og læg ud med en ret god varme.

Læg laksebøfferne på panden med skindsiden nedad, så skindet bliver stegt sprødt.

LÆS OGSÅ
Pasta med peberflødesauce og grillet kyllingebryst

Steg nu laksestykkerne i cirka 5-7 minutter på den side, inden du vender dem om.

Steg dem færdige i et minuts tid på kødsiden, og tag dem af.

Man skal aldrig overtilberede laks, da den så kan blive noget træls i smagen. Omvendt skal den selvfølgelig heller ikke være rå.

Anret den pandestegte laks med risotto med asparges og spidskålssalat.

Pandestegt laks er en nem måde at tilberede laksefileter på. Giv dem lidt salt, og steg dem i 8-10 minutter i lidt smør. Foto: Guffeliguf.dk.

Pandestegt laks er en nem måde at tilberede laksefileter på. Giv dem lidt salt, og steg dem i 8-10 minutter i lidt smør. Foto: Guffeliguf.dk.

Ris, ros eller spørgsmål?