Pandestegning af fladfisk (skærising, rødspætter)

Sådan steger du fladfisk på panden. Den bedste metode til at pandestegning af blandt andet rødspætter, skærising og skrubber.

Til pandestegning af fladfisk skal du bruge:

2 fileter af rødspætte, skærising eller skrubbe pr. person
Rapsolie og smør
Salt og friskkværnet peber

Sådan steger du fladfisk på panden:

Dup fiskefileterne tørre med et stykke køkkenrulle, og krydr dem med lidt salt og friskkværnet peber.

Fold fileterne på den lange led. På billedet kan du måske se hvordan jeg har foldet disse skærisinger.

Kom lidt smør og rapsolie på en varm pande, og lad det bruse af.

Læg så forsigtigt fiskefileterne på panden. Steg ikke mere end cirka fire stykker fisk ad gangen, da panden så risikerer at blive kølet for meget ned, og derfor kan fisken ende med at koge mere end stege. Og det er ikke så godt!

LÆS OGSÅ
Saltsprængt kalkunbryst: Sådan laver du saltlage til sprængning af kød

Steg nu fileterne på den ene side i cirka 3-4 minutter, så de bliver flotte og gyldne.

Vend forsigtigt fiskefileterne om, og steg dem færdige i et minuts tid på den anden side.

Server dem straks på et stykke hjemmebagt rugbrød med hjemmelavet remoulade, eller med kogte kartofler og persillesovs.

Metoden er den samme til skærising, rødspætter, skrubber, rødtunge og lignende fladfisk – men stegetiden kan selvfølgelig afhænge lidt af hvor store dine fisk er.

En lækker og pandestegt fladfisk. Fold fisken på midten, og steg i smør og olie. Metoden gælder for blandt andet skærising, rødspætte og skrubbe. Foto: Guffeliguf.dk.

En lækker og pandestegt fladfisk. Fold fisken på midten, og steg i smør og olie. Metoden gælder for blandt andet skærising, rødspætte og skrubbe. Foto: Guffeliguf.dk.

Ris, ros eller spørgsmål?