Pæresalat med broccoli og spidskål

Opskrift på lækker pæresalat. Pæresalaten laves med både broccoli, spidskål, økologiske pærer, en grøn salat og cashewnødder.

Til pæresalat med broccoli skal du bruge (til fire personer):

50 gram blandet grøn salat (eller en romaine salat)
En halv spidskål
1 lille broccoli
2 store og økologiske pærer
75 gram cashewnødder

2 spiseskefulde olivenolie
2 spiseskefulde citronsaft

Sådan laver du den bedste pæresalat:

Kom den grønne salat i en skål med iskoldt vand og lidt citronsaft, og lad den trække en halv time.

Slyng så vandet fra salaten, og læg den i en salatskål.

Spidskål skæres i meget tynde skiver fra den spidse ende og kommes ved salaten. Bland det rundt.

LÆS OGSÅ
Brownie til 8 personer - i ovn eller grill

Broccoli skæres i små buketter, som dampes i letsaltet vand i et minut. Overhæld med koldt vand og dryp af. Fordel derfter broccolibuketterne over salaten.

Pærer skylles og skæres i mundrette stykker, og lægges oven på salaten.

Dryp lidt citronsaft og olivenolie over.

Til sidst fordeles cashewnødder med løs hånd over den færdige salat, som serveres til blandt andet ovnstegt kylling.

Note: Som med alle salater kan du selvfølgelig justere mængden af de enkelte ingredienser. Men denne opskrift på pæresalat er rigtig god.

Sund og lækker pæresalat med pære, spidskål og cashewnødder. Foto: Guffeliguf.dk.
Sund og lækker pæresalat med pære, spidskål og cashewnødder. Foto: Guffeliguf.dk.
Giv din bedømmelse
[Ialt: 5 Gennemsnit: 3.6]

Ris, ros eller spørgsmål?