Ovnbagt torsk med lime og hvidvin – opskrift på torsk i ovn

Se her hvordan nu nemt laver ovnbagt torsk. Torskefileter steges i 12 minutter i ovnen sammen med lidt hvidvin og skiver af lime.

Til ovnbagt torsk til fire personer skal du bruge:

600 gram benfri torsk
1 økologisk lime
0,5 deciliter hvidvin, hønsefond eller vand
Salt

Sådan laver du ovnbagt torsk med lime og hvidvin:

Bed gerne fiskehandleren om at skære rygben ud af torskefileterne, så de er helt benfri.

Tjek selv efter om alle ben er fjernet, da det aldrig er rart at få fiskeben i munden.

Del torskefileterne i portionsstykker, og giv dem lidt salt.

Smør et ildfast fad med lidt olie, og læg torskestykkerne i fadet.

Kom lidt hvidvin, vand eller hønsefond i bunden af fadet.

Skær lime i tynde skiver, og læg en skive lime på hvert stykke torsk.

Bag nu torsken i ovnen ved 200 grader varmluft, og stegetiden er cirka 12 minutter.

Du skal ikke stege fisken længere, da den så mister smag og bliver tør.

LÆS OGSÅ
Hjemmelavede tarteletter af butterdej - nemme at bage

Tag torskestykkerne ud af ovnen og server straks.

Du kan servere den persillekartofler eller perlespelt og en salat med spidskål.

Ovnbagt torsk er nem og hurtig aftensmad. De benfrie torskefileter bages i ovnen i 12 minutter, og serveres straks. Foto: Guffeliguf.dk.

Ovnbagt torsk er nem og hurtig aftensmad. De benfrie torskefileter bages i ovnen i 12 minutter, og serveres straks. Foto: Guffeliguf.dk.

Ris, ros eller spørgsmål?