Drømmekage fra Brovst med økologisk citronskal og kokos

Drømmekage fra Brovst: En klassisk kage med kokostopping, der angiveligt skulle stamme fra Brovst i Nordjylland.

Her i en lækker version med økologisk citronskal.

Drømmekage fra Brovst – du skal bruge:

Til kagen

125 gram hvedemel
150 økologisk rørsukker
2 æg
2 små teskefulde bagepulver
1 teskefuld vaniljesukker
40 gram smør
To riv af skallen fra økologisk citron
1 deciliter minimælk

Til fyldet

100 gram smør
1 deciliter minimælk
225 gram brun farin
175 gram kokosmel

Bagetid for drømmekage fra Brovst: Ialt cirka 27-30 minutter

Anden opskrift: Hjemmelavet roulade med hindbær – opskrift med billeder

Sådan laver du drømmekage fra Brovst:

  1. Kom æg og rørsukker i en skål, og pisk det godt og luftigt.
  2. Så kommer du mel, bagepulver og vaniljesukker i skålen (du kan eventuelt blande det sammen, og hælde det gennem en sigte ned i skålen).
  3. Varm smør og mælk i en lille kasserolle, og når det er smeltet kommes det også ned i dejen til vores drømmekage. Vend det forsigtigt rundt.
  4. Riv to gange på skallen af en økologisk citron ned i også, og vend igen det hele forsigtigt rundt. Ikke for meget citronskal. Du kan også udelade citronen, men den tager det mest søde i vores drømmekage.
  5. Kom dejen i en form – her har vi brugt en springform, men du kan bruge hvad du synes. Smør formen – eller beklæd den med bagepapir. Og her skal du ikke være bekymret hvis du synes dejen ser en smule tynd ud, for sådan skal den være.
  6. Sæt formen i en forvarmet ovn ved 180 grader (varmluft), og bag den i cirka 20 minutter. Bagetiden afhænger dog af hvor tyk din kage er. Hvis kagen er tyndere er bagetiden lidt kortere, og er den tykkere, ja så skal den nok have et par minutter mere.
  7. Mens kagen er i ovnen laver vi fyldet. Kom alle ingredienserne i en kasserolle, og varm det hele op. Rør hele tiden rundt med en spiseske. Når det koger (bobler) tager du straks gryden af.
  8. Når din drømmekage fra Brovst er klar, tager du den ud af ovnen, som du nu skruer op til 225 grader. Fordel fyldet henover kagen, og glat det pænt ud. Hvor meget fyld man vil have på er jo smag og behag, så hvis du synes det er for meget, undlader du bare at komme det hele på. Vi kan dog godt lide en drømmekage med rigelig fyld/topping.
  9. Bag nu din drømmekage færdig i yderligere 7-10 minutter, afhængig af hvor mørk du ønsker drømmekagen.
  10. Lad kagen køle godt af inden du spiser den. Den er faktisk endnu bedre dagen efter.
  11. Drømmekage er fryseegnet, og når du skal bruge den fra fryseren skal den bare stå og tø op. Og ikke varmes.
LÆS OGSÅ
Vandbakkelser med jordbær og flødeskum

God fornøjelse, og skriv da gerne herunder hvis du har bemærkninger og gode råd.

Drømmekage fra Brovst: En klassisk kage med kokostopping, der angiveligt skulle stamme fra Brovst i Nordjylland. Her i en lækker version med økologisk citronskal.
Drømmekage fra Brovst: En klassisk kage med kokostopping, der angiveligt skulle stamme fra Brovst i Nordjylland. Her i en lækker version med økologisk citronskal.
Giv din bedømmelse
[Ialt: 5 Gennemsnit: 4.2]