Omelet med bacon, tomater og purløg

Omelet er hurtig mad, og du kan lave omelet på flere måder.

Her er det en åben omelet, hvor fyldet lægges oven på.

Omelet er meget nem at lave, og den er perfekt til morgenbordet.

Du skal bruge – til 4 personer:

6 æg
En halv deciliter koldt vand
1 nip fint salt
Friskkværnet peber

Fyld:
6 San Marzano tomater i kvarte
2 pølser, skåret i mindre stykker (eller cocktailpølser)
150 gram god bacon i skiver
En håndfuld friskhakket purløg
Friskkværnet peber

Sådan laver du åben omelet med bacon:

Start med at lave æggemassen til omeletten. Slå æg ud i en skål, kom koldt vand, salt og peber i. Pisk det let sammen med en gaffel, og sæt det til side.

LÆS OGSÅ
Salat med spinat og tomat

Sæt en pande over ved middel varme – typisk 6 på en kogeplade der går til 9. Vi skal ikke stege ved for hård varme, og i det hele taget skal man ikke lave æggeretter ved for høj varme. Gælder også spejlæg.

Steg så din bacon og pølser – måske skal du gøre ad to omgange. Læg begge dele på et stykke køkkenrulle.

Hæld ikke fedtstoffet fra stegningen af din bacon ud – den giver nu smag til omeletten. Kom æggemassen på panden, og mens omeletten begynder at stivne “puffer” du forsigtigt til den med en spartel, så den bliver luftig. Efter et par minutter lader du den stå og bage færdig.

LÆS OGSÅ
Ovnbagte kartofler med balsamico og oregano

Imens den bager færdig lægger du fyldet oven på. Start med tomater i kvarte, bacon, pølser, som du deler i mindre stykker og friskhakket purløg. Slut af med friskkværnet peber, men undlad mere salt, da vores bacon jo også afgiver salt til omeletten.

Skru varmen lidt ned (til en 3-4 stykker), og lad omeletten hygge sig der i 5 minutter inden servering.

Stil panden på bordet, og server med et stykke rugbrød til. Omeletter er super godt til morgenbordet.

Lidt fakta om omeletter:

Omelet er en nem ret på panden, og her er denne omelet lavet med friske tomater, bacon, pølser og purløg. Foto: Guffeliguf.dk.

Omelet er en nem ret på panden, og her er denne omelet lavet med friske tomater, bacon, pølser og purløg. Foto: Guffeliguf.dk.

Omelet er en særdeles nem ret, som du kan kombinere på et utal af måder. Denne opskrift er på en åben omelet, hvor vi kun steger omeletten på den ene side, men du kan også vælge at bage den på begge sider.

LÆS OGSÅ
Mør oksesteg: Oksefilet i fad i med græskar, persillerod og fennikel

Du vender en omelet ved, at lægge et grydelåg eller et stort skærebræt (det skal dække hele panden), og så en hurtig i vending flytter du din omelet over på grydelåg eller skærebræt – og derfra kan du så lade omeletten glide tilbage på panden, nu med den ubagte side ned ad.

Du kan også lave en lukket omelet, hvor du kommer fyld på den ene halvdel, og så folder den sammen på midten. Dermed lukker du omeletten helt sammen.

Fyld på en omeletter kan være mange ting, og det er næsten kun fantasien, der sætter en grænse.

Ris, ros eller spørgsmål?