Ørred i ovn (fisk bagt i sølvpapir)

En nem og hurtig opskrift på ørred i ovn. Ørrederne pakkes ind i sølvpapir, og bages derefter cirka 20 minutter ved 220 grader.

Til ørred i ovn til fire personer skal du bruge:

4 ørreder – gerne friske og danske ørreder
4 tomater
4 fed hvidløg
1 dusk persille
2 deciliter hvidvin
Citronsaft
Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du ørred i ovn – hvidvinsdampet fisk i sølvpapir:

Rengør ørrederne, og krydr dem med lidt sat og friskkværnet peber. Både indvendigt og udvendigt.

Hak tomaterne groft, hvidløgsfed hakkes fint, og persille groft.

Bland det hele sammen, og fordel i de fire ørreder.

Læg hver ørred på et stykke sølvpapir (gerne grillfolie, der er lidt kraftigere sølvpapir), og foldkanterne lidt op.

LÆS OGSÅ
Boller i selleri - den nemme opskrift

Dryp ørrederne med lidt citron.

Hæld så cirka en halv deciliter hvidvin i hver pakke, og luk dem tæt.

Stil fiskepakkerne i et stort ildfast fad, eller på en bradepande.

Bag nu ørrederne i ovnen ved 220 grader varmluft, hvor de skal have cirka 20 minutter.

Så er der hvidvinsdampet ørred.

Server eventuelt med persillekartofler og en salat med spidskål.

Ørred i ovn er dejlig fisk, der bages i folie ved 20 grader. Stegetiden er cirka 20 minutter. Genrefoto: Guffeliguf.dk.

Ørred i ovn er dejlig fisk, der bages i folie ved 220 grader. Stegetiden er cirka 20 minutter. Genrefoto: Guffeliguf.dk.

Giv din bedømmelse
[Ialt: 1 Gennemsnit: 5]

Ris, ros eller spørgsmål?