Ørred i ovn (fisk bagt i sølvpapir)

En nem og hurtig opskrift på ørred i ovn. Ørrederne pakkes ind i sølvpapir, og bages derefter cirka 20 minutter ved 220 grader.

Til ørred i ovn til fire personer skal du bruge:

4 ørreder – gerne friske og danske ørreder
4 tomater
4 fed hvidløg
1 dusk persille
2 deciliter hvidvin
Citronsaft
Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du ørred i ovn – hvidvinsdampet fisk i sølvpapir:

Rengør ørrederne, og krydr dem med lidt sat og friskkværnet peber. Både indvendigt og udvendigt.

Hak tomaterne groft, hvidløgsfed hakkes fint, og persille groft.

Bland det hele sammen, og fordel i de fire ørreder.

Læg hver ørred på et stykke sølvpapir (gerne grillfolie, der er lidt kraftigere sølvpapir), og foldkanterne lidt op.

Dryp ørrederne med lidt citron.

Hæld så cirka en halv deciliter hvidvin i hver pakke, og luk dem tæt.

Stil fiskepakkerne i et stort ildfast fad, eller på en bradepande.

Bag nu ørrederne i ovnen ved 220 grader varmluft, hvor de skal have cirka 20 minutter.

LÆS OGSÅ
Verdens bedste rundstykker (hemmeligt trick)

Så er der hvidvinsdampet ørred.

Server eventuelt med persillekartofler og en salat med spidskål.

Ørred i ovn er dejlig fisk, der bages i folie ved 20 grader. Stegetiden er cirka 20 minutter. Genrefoto: Guffeliguf.dk.

Ørred i ovn er dejlig fisk, der bages i folie ved 220 grader. Stegetiden er cirka 20 minutter. Genrefoto: Guffeliguf.dk.

Ris, ros eller spørgsmål?