Nytårstorsk – kogt torsk med sennepssovs

Opskrift på nytårstorsk til nytårsaften, hvor rigtig mange stadigholder af at spise kogt torsk. Husk at tilsætte lidt eddike til kogevandet.

Til nytårstorsk til 4-6 personer skal du bruge:

1 stor og friskfanget torsk på cirka 1,5 kilo
Vand
0,5 deciliter eddike
2 teskefulde groft salt
20 sorte peberkorn

Sennepssovs laves af 

2 spiseskefulde smør
2 spiseskefulde hvedemel
1 deciliter kogelage fra torsken
4 deciliter mælk
2-3 teskefulde fiskesennep
Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du nytårstorsk med sennepssovs:

Bed fiskehandleren om at klargøre torsken, herunder at fjerne hovedet. Og tilbage skal du gerne have omkring 1,5 kilo torsk, der er klar til at komme i en stor gryde.

Læg torsken i gryden, og fyld koldt vand i indtil torsken netop er dækket med vand.

Kom så eddike i sammen med groft salt og sorte peberkorn.

Kog forsigtigt kog, og skru så ned for blusset igen. Lad nytårstorsken småsimre i cirka 15 minutter.

LÆS OGSÅ
Sprøde sukkerærter (kogetid og tricks)

Du kan med fordel undervejs fjerne skummet i gryden med en hulske.

Lad torsken stå og trække et par minutter i kogevandet.

Sådan laver du sennepssovs med fiskesennep

Smelt to spiseskefulde smør i en gryde, og når det er brust af kommes hvedemel ved.

Pisk det rundt, og pisk derefter en deciliter kogevand fra torsken i.

Tilsæt derefter mælk indtil du har den rette konsistens på sovsen. Det plejer at passe med cirka fire deciliter mælk, men tilsæt indtil den ønskede konsistens opnåes.

Smag så sovsen til med fiskesennep, og start med et par teskefulde. Måske skal du have lidt mer i, måske er det nok.

Smag så fiskesennepssovsen til med salt og friskkværnet peber, og lad den småkoge i fem minutter, så du koger melsmagen væk.

Anret din nytårstorsk med sennepssovs og det ønskede tilbehør.

Nytårstorsk er stadig en favorit på bordet nytårsaften, og kogt torsk smager da også dejligt. Men det er vigtigt at tilsætte lidt eddike til kogevandet. Genrefoto: Guffeliguf.dk.

Nytårstorsk er stadig en favorit på bordet nytårsaften, og kogt torsk smager da også dejligt. Men det er vigtigt at tilsætte lidt eddike til kogevandet. Genrefoto: Guffeliguf.dk.

Ris, ros eller spørgsmål?