Nemme lagkagebunde i springform på to måder

Se hvordan du bager nemme lagkagebunde i en springform. Du kan bage lagkagebundene enkeltvis – eller alle på samme tid, og derefter skære dem ud.

Til tre nemme lagkagebunde skal du bruge:

250 gram blødt smør
250 gram økologisk rørsukker
4 hele æg
125 gram hvedemel
125 gram kartoffelmel
1 teskefuld bagepulver
2 teskefuld vaniljesukker

+ smør og lidt sukker til springformen

Bagetid for lagkagebunde: Enkeltvis 8-10 minutter ved 200 grader – eller hele dejen i 40 minutter ved 170 grader.  

Sådan laver du nemme lagkagebunde på to måder:

Det er vigtigt, at smørret er meget blødt, så tage det ud af køleskabet i god tid.

Skær smørret i mindre stykker, og kom det op i skålen til røremaskinen.

Rør ved laveste hastighed, og kom så sukkeret ved.

Tilsæt også æggene et ad gangen, og kom så grad vist vaniljesukker, bagepulver og hvedemelet i.

Rør det godt sammen, og tag skålen af.

LÆS OGSÅ
Hjemmelavede vafler med flødeskum = de sprødeste vafler

Smør en springform godt med smør, og drys bunden med lidt sukker.

Nu kan du så vælge enten at bage hele dejen på samme tid i springformen, og så skære den ud i tre lagkagebunde efter bagningen.

Eller bage lagkagebundene enkeltvis.

Begge dele er godt, men jeg synes man får lidt kagesmag i lagkagebundene ved at bage dem enkeltvis.

Hvis du vil bage hele dejen på én gang, hælder du dejen op i springformen, og bager den midt i ovnen ved 170 grader varmluft, og her vil bagetiden være cirka 35-40 minutter. Men hold øje med den.

Hvis du hellere vil bage dine lagkagebunde enkeltvis, hælder du en tredjedel af dejen i springformen, og bager den ved 200 grader varmluft. Her er bagetiden cirka 8-10 minutter, men igen skal du holde øje med den. Når lagkagebunden ser gylden og lækker ud, ja så er den færdig :-)

LÆS OGSÅ
Bedste opskrift på dej til pizza med sprød bund

Tag lagkagebunden ud af springformen, smør formen igen, drys med sukker, og hæld dej i. Gentag med den sidste tredjedel af dejen.

Så er du klar til at samle en lækker og hjemmelavet lagkage med kagecreme, flødeskum og hvad du ellers vil have i den.

Nemme lagkagebunde, der kan bages på to måder. Enten hele, som så skæres ud efter bagning - eller enkeltvisvis. Begge dele foregår i en smurt springform, der drysses med lidt sukker. Foto: Guffeliguf.dk.

Nemme lagkagebunde, der kan bages på to måder. Enten hele, som så skæres ud efter bagning – eller enkeltvisvis. Begge dele foregår i en smurt springform, der drysses med lidt sukker. Foto: Guffeliguf.dk.

Ris, ros eller spørgsmål?