Nem kylling i karrysovs (børnevenlig opskrift)

Se hvordan du nemt laver en børnevenlig kylling i karrysovs. Retten indeholder en masse grøntsager, og derfor skal du blot koge lidt ris til.

Kylling i karrysovs lyder som en stærk ret, men med denne opskrift er den faktisk meget børnevenlig.

Jeg har anvendt tre teskefulde karry, men du kan smage dig frem til om du vil retten lidt stærkere.

Til kylling i karrysovs til fire personer skal du bruge:

500 gram kyllingebryst i mundrette stykker
3 teskefulde karry
1 bundt forårsløg i tynde skiver
1 rød peberfrugt i tern
1 broccoli i mindre buketter
3 deciliter hønsefond
1 dåse kokosmælk
2 teskefulde Maizena udrørt i lidt koldt vand
Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du kylling i karrysovs, så også børnene kan lide det:

Start med at skære fedt og andre urenheder fra kyllingebryst fileterne, og snit dem så i mindre og mundrette tern.

Brun dem i lidt olie i en tykbundet gryde, hvor de svitses godt af i nogle minutter, så de næsten steges møre. Kom også karry ved, og lad det svitse med et minuts tid. Vend rundt under stegningen.

LÆS OGSÅ
Stegte nudler med okseinderlår og hjemmelavet sød chilisauce

Hæld så kyllingekødet op i en dyb tallerken eller skål, og kom lidt mere olie i gryden.

Kom forårsløg og peberfrugt i gryden, og svits grøntsagerne klar uden de tager farve.

Tilsæt hønsefond, og lad det koge op. Ryst dåsen med kokosmælk godt, og hæld indholdet i gryden.

Når det koger, jævner du retten med Maizena, der er udrørt i lidt koldt vand. Smag til med salt, friskkværnet peber – og eventuelt lidt mere karry.

Kom så kyllingekødet i sammen med broccoli-buketterne, og vend det forsigtigt rundt. Lad nu din kylling i karrysovs småsimre i 5-6 minutter, så broccolien bliver kogt, men stadig har en smule friskhed og bid.

Servér med kogte, løse ris – gerne basmatiris.

Kylling i karrysovs serveres med løse ris. Der er masser af grøntsager i retten, og derfor er det ikke nødvendigt med yderligere tilbehør. Foto: Guffeliguf.dk.

Kylling i karrysovs serveres med løse ris. Der er masser af grøntsager i retten, og derfor er det ikke nødvendigt med yderligere tilbehør. Foto: Guffeliguf.dk.

Ris, ros eller spørgsmål?