Nem grøntsagssuppe med blomkål og bouillon

Grøntsagssuppe er nem mad, og her har jeg lavet den med blandt andet blomkål og knoldselleri. Det er samtidig meget velsmagende og mættende vegetarmad.

Grøntsagssuppe laves på en bund af en grøntsagsfond, og forskellige grøntsager.

Her har jeg anvendt blomkål, gulerødder, porrer, knoldselleri og ærter, men du kan sagtens skifte nogle af dem ud med dine egne yndlingsgrøntsager.

Husk blot at skære dem ud i stykker, så de koges møre i suppen.

Du kan servere grøntsagssuppe med lidt groft brød. Det er både nærende og sundt mad.

Jeg har jævnet suppen med lidt Maizena, der udrøres i lidt koldt vand. Det er en nem metode, men pas på suppen ikke bliver for tyk.

LÆS OGSÅ
Hamburgerryg med grønlangkål

Den skal have lidt konsistens, men selvfølgelig stadig være en suppe.

Husk også at smage suppen til lige inden servering. Og ikke tilsætte salt før, da bouillon jo indeholder store mængder salt.

Du skal bruge – grøntsagssuppe til 4-6 personer:

1 blomkål i små buketter
3 gulerødder i små tern
3 porrer i skiver
1 håndfuld tern af knoldselleri
1,5 liter vand
3 terninger grøntsagsbouillon
5 deciliter mælk
150 gram ærter (gerne fra frost, men tag dem ud af fryseren i god tid)
1 håndfuld friskhakket persille
Salt og friskkværnet peber
Maizena + koldt vand til jævning

Sådan laver du grøntssagssuppe:

Kom vand og bouillonterninger i en stor gryde, og lad det koge op.

LÆS OGSÅ
Quinoa: Sådan koger du det glutenfri superkorn bedst

Tilsæt så blomkål, gulerødder, porrer og knoldselleri, og lad det småkoge under låg i 15 minutter.

Kom så mælken i, og lad det koge stille op. Jævn med lidt Maizena, der er udrørt i lidt koldt vand. Suppen skal blot jævnes lidt, og selvfølgelig ikke blive for tyk.

Smag til med salt og peber, og tilsæt ærterne. Nu skal suppen småkoge i yderligere fem minutter.

Lige inden servering vender du forsigtig den hakkede persille i, og anretter din grøntsagssuppe i skåle eller dybe tallerkner.

Grøntsagssuppe lavet på blandt andet blomkål og knoldselleri. Foto: Guffeliguf.dk.

Grøntsagssuppe lavet på blandt andet blomkål og knoldselleri. Foto: Guffeliguf.dk.

Ris, ros eller spørgsmål?