Morgenboller med havregryn – hæver kun en gang

God opskrift på morgenboller med havregryn, og bollerne skal kun hæve en enkelt gang. Derfor er de nemme at bage, og samtidig virkelig lækre.

Til 16 morgenboller med havregryn skal du bruge:

75 gram økologiske grovvalsede havregryn
4 deciliter kogende vand
75 gram smør
1 deciliter mælk
25 gram gær
500 gram hvedemel
2 teskefulde rørsukker
1 teskefuld salt

Pensling laver du med

2 pasteuriserede æggeblommer
2 spiseskefulde mælk
Grovvalsede havregryn

Bagetid for morgenbollerne er 14-15 minutter ved 200 grader varmluft

Sådan bager du morgenboller med havregryn:

Kom de grovvalsede havregryn op i en skål, og overhæld dem med vand. Rør forsigtigt rundt med en spiseske, og lad havregrynene trække et minuts tid i kogevandet.

LÆS OGSÅ
Varm kakao med sødmælk og chokolade

Tilsæt så smørret, og rør det ud i væsken. Lad havregrynsblandingen køle ned til cirka 40 grader, så det ikke slår gærcellerne ihjel.

Lun mælken til den er lunken (lillefingervarmt), og kom den i skålen til røremaskinen sammen med gær. Rør gæren ud i mælken.

Bland hvedemel med rørsukker og salt.

Rør nu havregrynsblandingen ud i mælken med gær, og derefter rører du gradvist melblandingen ind i dejen.

Ælt dejen til bollerne godt igennem – det tager cirka 10 minutter.

Vælt så dejen ud på et meldrysset bord, og håndælt den hurtigt.

Del dejen i 16 stykker, som du sætter direkte på en bageplade, der er beklædt med bagepapir.

LÆS OGSÅ
Timiankartofler: Små bagte kartofler med timian i ovn

Læg et viskestykke over, og lad nu dejen hæve i cirka 30 minutter.

Pensl så bollerne med sammenpiskede æggeblommer og mælk – hvorefter du drysser bollerne med lidt havregryn.

Bag så morgenbollerne i ovnen i cirka 14-15 minutter ved 200 grader varmluft, så de bliver flotte og gyldne.

Lad bollerne køle af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.

Disse morgenboller med havregryn er velegnede til fryseren.

Dejlige morgenboller med havregryn, og bollerne er både fberholdige og meget luftige. Foto: Guffeliguf.dk.
Dejlige morgenboller med havregryn, og bollerne er både fberholdige og meget luftige. Foto: Guffeliguf.dk.
Giv din bedømmelse
[Ialt: 12 Gennemsnit: 2.8]

2 tanker om “Morgenboller med havregryn – hæver kun en gang

  • 18. juni 2016 at 13:54
    Permalink

    Hvor meget smør skal der i morgenboller? Det står der ikke

  • 19. juni 2016 at 20:42
    Permalink

    Kære Kirsten
    Tak for opmærksomheden – det er 75 gram smør. Jeg har nu rettet opskriften på bollerne til.
    Mange tak for hjælpen.
    De bedste hilsner
    Holger
    Guffeliguf.dk.

Ris, ros eller spørgsmål?