Min opskrift på mørbradgryde med ris, der er en nem og klassisk ret til aftensmad, som alle elsker. Med svinemørbrad, bacon og champignon.
Mørbradgryde er en god, mættende aftensmad til hele familien – og det er en ret, som alle vil elske. Det er en af de absolut mest populære gryderetter i det danske køkken, og det forstår man jo godt.
Den klassiske gryderet med svinemørbrad, bacon og champignon smager nemlig forrygende godt, og så er den nem at lave.
Den populære luksus mørbradgryde er også fantastisk når du har gæster og skal lave mad til mange mennesker. Kan serveres med ris eller kartoffelmos, og opskriften er til fire personer.
Opskrift på mørbradgryde
Opskrift udviklet af:
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 200 gram bacon - i tern
- 1 svinemørbrad - skåret i grove stykker
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 250 gram champignon - i skiver
- 1 stort løg - hakkes groft
- 3 teskefulde paprika
- 4 deciliter piskefløde
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- 2 spiseskefulde engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille
- 3 pølser - skåret i mindre stykker
Fremgangsmåde
- Kom 200 gram bacon i tern i en kold stegegryde, og varm op ved en jævn varme. Steg bacon sprødt og læg til side.
- 1 svinemørbrad soigneres for sølvsene og fedt, og skæres grove tern. Kom 2 spiseskefulde hvedemel i en tallerken og vend kødet i det.
- Ved en god varme brunes mørbradskiverne nu i lidt olie og smør, og gør det gerne ad to omgange, så kødet til din mørbradgryde får en god stegeskorpe. Lægges til side.
- 250 gram champignon børstes rene for jord, roden skæres fra og champignonerne skæres derefter i tynde skiver. Sauteres grundigt i gryden.
- Tilsæt så 1 stort løg (hakket) og lad det sautere et lille minuts tid, hvorefter 3 teskefulde paprika kommes ved sammen med 4 deciliter piskefløde. Lad det koge hurtigt op.
- Derefter tilsættes 1 dåse hakkede tomater, 2 spiseskefulde tomatpasta og 2 spiseskefulde engelsk sauce sammen med stegt bacon og mørbradstykkerne.
- Lad mørbradgryden simre i cirka 20 minutter under låg.
- Imens koges risene, og jeg foretrækker basmatiris til min mørbradgryde med ris, men du bruger jo bare de ris du synes.
- Smag mørbradgryden til med salt og friskkværnet peber, og der kan også tilsættes mere paprika. Er sovsen for tyk, kan du komme lidt mere vand i.
- Lige inden servering vendes 3 pølser (delt i mindre stykker) i sammen med 1 håndfuld persille (hakket) i, og pølserne varmes igennem i et par minutter.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Se hvad opskriften indeholder.
Video
Tips
Den lækre luksus mørbradgryde med ris serveres straks – gerne med et godt stykke brød til.
Du skal som sagt også bruge ris til fire personer, og her kan du anvende ris som du synes. Personligt holder jeg meget af basmatiris eller brune ris.
Relaterede opskrifter
Mørbradgryde med kartoffelmos
Er du mere til kartoffelmos? Så serverer du blot en god omgang mos til mørbradgryden.
Kartoffelmos laver du ved koge 1,2 kilo skrællede kartofler, og det skal ske i usaltet vand. Hæld vandet fra og lad de kogte kartofler dampe af.
Mos derefter kartoflerne med 150 gram smør og lidt varm mælk, og smag kartoffelmosen til med salt og friskkværnet peber. Brug mindre smør for en mere kaloriefattig udgave.
Mangler du et grønt indspark til mørbradgryden? Så anbefaler jeg f.eks. vores grønne salat, der går til alt eller en spidskålssalat.
Gryderetter kan typisk holde sig 2-3 dage i køleskabet. Det er dog vigtigt at få resterne på køl forholdsvis hurtigt, efter du er færdig med at spise for at forlænge holdbarheden.
Du kan også sagtens fryse resterne af mørbradgryden ned – så har du nem aftensmad til en dag hvor tiden er knap.
kent persson
Super😋
Marie
Har brugt den her opskrift så mange gange så det er bare man skal bruge
Holger Rørby Madsen
Hej Marie
Tak for det - det er jeg super glad for at høre. Og mørbradgryde er altså godt en gang imellem 🙂
Alt det bedste
Holger
Lis
Kan man lave mørbrad gryde færdig og fryse den?
Holger Rørby Madsen
Hej Lis
Det kan du tro, det kan du sagtens. Mørbradgryde er fryseegnet 🙂
Alt det bedste
Holger