God opskrift på mør oksesteg, der laves af oksefilet. Oksestegen steges i fad sammen med græskar, persillerod og fennikel.
Til en mør oksesteg til fire personer skal du bruge:
Cirka 1,2 kilo oksefilet
2 teskefulde salt
1 teskefuld hvidløgspulver
Lidt BBQ-krydderi efter eget valg
2 teskefulde balsamico
Et kvart hokkaido græskar
1-2 persillerødder
1 fennikel
30 gram smør
2-3 kviste frisk timian
3 spiseskefulde olivenolie
1 spiseskefuld æbleeddike eller anden eddike
2 spiseskefulde akacie honning
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du en mør oksesteg af oksefilet:
- Fjern fedt og sener fra undersiden af oksefileten, og skær krølfedtet på oversiden i skrå tern med en skarp kniv. Uden at skære ned i kødet.
- Et par timer før du skal gang med madlavningen gourmetsalter du oksefileten ved, at gnide en teskefulde salt ind i oksestegen.
- Giv også stegen noget hvidløgspulver og eventuelt lidt BBQ-krydderi. Lad oksestegen hvile.
- Skær græskar i mundrette stykker, persillerødder i tynde skiver og fennikel i mindre stykker.
- Læg grønsagerne i et ildfast fad, og vend dem med olivenolie, akacie honning, frisk timian, æbleeddike og lidt salt og friskkværnet peber.
- Fordel også skiver af smør ovenpå dem.
- Smelt en god klat smør på en meget varm pande, og brun oksestegen grundigt på begge sider.
- Læg den ovenpå grønsagerne.
- Steg nu oksestegen ved 140 grader varmluft indtil den når en kernetemperatur på 56 grader. Det tager 30-40 minutter, afhængig af størrelse. Stik et stegetermometer ind midt i oksefileten inden den sættes i ovnen, og hold øje med den.
- Tag stegen ud, læg den på et skærebræt, og lad den hvile i 30 minutter overdækket med sølvpapir og et viskestykke.
- Stil fadet med grøntsager tilbage i ovnen, skru op på 200 grader varmluft og steg grønsagerne indtil de er godt møre. Det tager cirka 15 minutter mere.
Skær oksefileten i tynde skiver på tværs af fibrene, og anret med de ovnbagte grønsager og skyen fra fadet.
Eventuelt sammen med en god salat med spidskål.
Se også disse artikler:
Sådan laver du en brun sovs fra bunden
Prøv min lækre gulerodssuppe til forret
Sådan bager du teboller af bløddej
Hvad synes du om denne opskrift?
-
Mør oksesteg
Del dine ideer og tanker med os andre her: