Den lækre opskrift på medister i ovn, der er medisterpølse, som steges i ovnen i et fad sammen med kartofler og en god sovs.
Medister i ovn er en nem måde at tilberede medisterpølse på, hvor du ikke behøver at koge eller pandestege medisteren først.
Medisterpølsen prikkes og pensles med smør, og så er det ellers bare at stege den i ovnen.
Eventuelle rester er perfekte som pålæg dagen derpå. Opskriften er til fire personer. Se også min grundopskrift på medister med kogetid og stegetid.
Opskrift på medister i ovn
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 800 gram medister
- 25 gram smør
- 600 gram kartofler
- 2 rødløg
- 2,5 deciliter bouillon - 3 deciliter vand og 1 terning
- 2,5 deciliter fløde
- 2 teskefulde timian - tørret. eller nogle kviste frisk timian
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kartofler vaskes, tørres og skæres i mundrette stykker. I denne opskrift har jeg anvendt små kartofler, der blot er delt i kvarte, men du kan sagtens bruge større kartofler. Men husk at skære dem i mindre stykker, så de når at blive møre under stegetiden sammen med din medister i ovn.
- Pil rødløg, hak dem groft, og fordel løg og kartoffelstykker i et ildfast fad. Hæld bouillon og fløde ved, og kom også timian, salt og peber ved.
- Medisteren lægges over, men hold lidt plads om den hele vejen rundt. På billedet er der lagt to stykker medister på hver 400 gram, men brug den mængde du synes. Stegetiden er den samme.
- Smelt smør i mikrobølgeovn eller gryde. Prik huller i medisteren og pensl den med smeltet smør.
- Stil den i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og steg den nu i 35 minutter.
Næringsindhold
Tips
Medister i ovn serveres med kartoflerne, den gode sovs og en lækker spidskålssalat.
Se også mine populære opskrifter på:
- Medister i Airfryer - stegt med bacon på 30 min.
- Flødekartofler med medister i svøb
- Medister med grønlangkål
Jørgen Finn Rasmussen
Hej Holger Rørby Madsen jeg er lige blevet 83 år på Aborg skole Bystævnevej 10 LL Lundager 5610 Assens. Jeg har brugt lang tid uden resultat på at lære hvordan jeg stiller min MICRO OVN , når jeg skal tørstege min Medister til meister med brød lige som pøse med brød lige som ved pølsevogmem. jeg får kun hjælp til ovnstegning.Jeg har undervist i folkeskolen i 45 år heraf 30 år på Skelvejskolen i Assens kan du hjælpe? Jørgen Rasmussen jeg håber på en mail sendt til mig på min Mail adresse TAK Jørgen Rasmussen. Der er ingen hjælp på min PC!!!!!!!!!!!!!!!!!
Patricia
Hej Holger. Tak for alle dine gode opskrifter, som jeg har stor glæde af! Som nybagt mor og kommende uden den store erfaring med sovs blandt andet, har du reddet mig flere gange!
I forhold til denne opskrift, skriver du “den gode sovs” - er det bouillon, fløde mm., du bruger som sovs? Eller gør det nærmere kartoflerne til en slags flødekartofler?
Vh Patricia
Henriette
Medister i ovn smager fuldstændig fantastisk! Tusind tak for opskriften!!
Grethe Larsen
Jeg læser altid dine opskrifter med stor interesse, men jeg synes du bruger meget fløde.
Det smager jo godt, men feder også, kan man erstatte med mælk eller andet.....
Bo
WoW Erik Andersen. Grammatik-nazi?
Maa vaere traelst at gaa i for smaa sko!
Det er en super laekker opskrift. Har allerede anbefalet den videre!
Erik Andersen
Det hedder ikke "en lækker opskrift". Men en opskrift på lækker mad.!!!!!!!!! En opskrift er IKKE lækker