Langtidsstegt kylling i ovn med brød i maven

Den bedste opskrift på langtidsstegt kylling i ovn, hvor kyllingen fyldes med brød og persille. Steges i små tre timer i ovnen.

Til langtidsstegt kylling i ovn skal du bruge:

1 kylling på ca. 1,7 kilo
2 skiver hvedebrød/franskbrød
25 gram smør
1 stor dusk persille
Paprika
Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du langtidsstegt kylling i ovnen:

Skyl kyllingen under koldt vand, og ryst vandet af. Dup ydersiden tør med et stykke køkkenrulle.

Indvendigt giver du den en god omgang salt og friskkværnet peber.

Væd de to skiver brød med vand, og kom dem i kyllingen sammen med grofthakket persille. Luk om nødvendigt kyllingen til med en kødnål.

LÆS OGSÅ
Nem lasagne uden ost - laves i grill eller ovn

Smelt smørret i en gryde, og pensl kyllingen med det.

Krydr med salt og paprika, og gnid det godt ind i kyllingen.

Stegetid er 2,5 timer plus grill

Læg kyllingen i et ildfast fad – eller en römertopf med låg. Hæld en deciliter vand ved.

Læg låget på – eller dæk fadet helt til med sølvpapir.

Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 130 grader, og her skal kyllingen nu steges i to timer og 30 minutter.

Fjern så låget eller sølvpapiret, og tænd grillen i ovnen.

Grill kyllingen indtil skindet er sprødt og lækkert, men vær opmærksom på kyllingen ikke bliver branket!

Tag den ud af ovnen, og lad den hvile 15 minutter på et skærebræt inden udskæring.

LÆS OGSÅ
Grillet svinemørbrad med bacon og bulgursalat

Lav en nem risotto

Skyen fra den langtidsstegte kylling er fremragende til en risotto.

Svits et finthakket løg og et par finthakkede fed hvidløg i lidt smør. Kom 200 gram risotto ris, og derefter lidt hvidvin.

Tilsæt så gradvist skyen fra kyllingen, og derefter vand indtil risene er næsten møre. De må gerne have en smule bid.

Smag til med salt og friskkværnet peber. Kogetiden for risotto er knap 20 minutter, så det passer med hviletiden for kyllingen.

Ris, ros eller spørgsmål?