Kyllingelasagne – lasagne med hakket kyllingekød

Se hvordan du laver en god kyllingelasagne med hakket kyllingekød og bechamelsaovs, der er tilsat spinat. Lasagnen er sund og velsmagende.

Denne kyllingelasagne med hakket kyllingekød er med en lækker hvid bechamelsovs og frisk spinat, og så har jeg også tilsat revne gulerødder.

Til kyllingelasagne til fire personer skal du bruge:

400 gram hakket kyllingekød
1 bundt forårsløg i tynde skiver
2 finthakkede fed hvidløg
3 groftrevne gulerødder
2 spiseskefulde balsamico
Olivenolie til stegning
1 dåse hakkede tomater
100 gram tomatpasta
2 deciliter hønsefond
2 teskefulde tørret oregano

Til bechamelsovs

2 spiseskefulde smør
2 spiseskefulde hvedemel
5 deciliter mælk
Salt og friskkværnet peber

50 gram frisk spinat

10-12 tørrede pastaplader

Bagetid for kyllingelasagne: Cirka 30 minutter ved 200 gram varmluft

Sådan laver du den bedste kyllingelasagne:

LÆS OGSÅ
BLT - hjemmelavet sandwich med bacon, salat og tomat

I en stor sauterpande svitser du forårsløg og hvidløg i lidt olivenolie. Gør det ved middel varme, så løgene ikke tager farve.

Kom så det hakkede kyllingekød ved sammen med balsamico, og lad det svitse med i fem minutter.

Så tilsætter du hønsefond sammen med hakkede tomater, tomatpasta, revne gulerødder og oregano. Lad det stå og simre i fem minutter mere.

Imens laver du en hvid bechamelsovs. Smelt et par spiseskefulde smør i en kasserolle, og når det er brust af, kommer du to spiseskefulde hvedemel i.

Pisk det rundt med et piskeris, og pisk nu gradvist mælken ud i sovsen. Tilsæt mælken lidt ad gangen, så er det nemmest at piske en bechamelsauce fri for klumper. Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt revet muskatnød. Lad bechamelsovsen småsimre i fem minutter, så du får kogt smagen af mel væk.

LÆS OGSÅ
Aioli (verdens bedste hvidløgs-mayonnaise)

Skyl de friske spinatblade grundigt, og slyng dem tørre.

Så skal lasagnen samles. I et ildfast fad lægger du først et lag kødsovs, så pastaplader, hvid bechamelsauce og halvdelen af spinatbladene.

Så et nyt lag kødsovs, lasagneplader, hvid bechamelsovs og spinat.

Slut af med pastaplader og et lag kødsovs øverst. Drys lidt tørret oregano på til sidst.

Bag nu kyllingelasagnen i ovnen ved 200 grader varmluft – den skal have cirka 30 minutter.

Tag lasagnen ud, og lad den gerne hvile ti minutter inder servering. Så når den at samle sig – og ingen brænder sig på maden.

Servér gerne kyllingelasagne med hjemmebagte flutes og en grøn salat.

Hjemmelavet kyllingelasagne lavet af hakket kyllingekød, en hvid bechamelsauce og frisk spinat. Sundt og dejligt. Foto: Guffeliguf.dk.

Hjemmelavet kyllingelasagne lavet af hakket kyllingekød, en hvid bechamelsauce og frisk spinat. Sundt og dejligt. Foto: Guffeliguf.dk.

Ris, ros eller spørgsmål?