Konditor kagecreme – opskrift med ægte vanilje til kager

Den bedste opskrift på en lækker konditor kagecreme. Kagecremen laves af ægte vanilje, og bruges til mange forskellige slags bagværk.

Sådan laver du en god konditor kagecreme:

2 deciliter mælk
4 pasteuriserede æggeblommer
2 teskefuld rørsukker
1 stang vanilje
2 spiseskefulde Maizena majsstivelse

  • lidt rørsukker til drysning

Sådan laver du den bedste konditor kagecreme:

Tag cirka en halv deciliter af mælken til side, og kom den i en kop.

Rør et par spiseskefulde (strøgne) Maizena ud i mælken.

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Mas dem sammen med rørsukker til din egen hjemmelavede vaniljesukker.

Resten af mælken varmes op i en gryde ved middel varme – pisk hele tiden i mælken så den ikke brænder på!

LÆS OGSÅ
Sødmælks franskbrød (med billeder)

Pisk de pasteuriserede æggeblommer ud i mælken.

Tilsæt også rørsukker med vanilje, og pisk det igennem.

I en tynd stråle pisker du nu den udrørte Maizena i kagecremen, og fortsæt nu med at piske indtil kagecremen når den rette konsistens.

Hav lidt tålmodighed, da det kan tage nogle minutter. Men cremen skal nok tykne.

Hæld kagecremen i en lille skål, og drys den med en smule rørsukker. Lad den nu køle af.

Du kan bruge den hjemmelavede konditor kagecreme til eksempelvis spandauer, cremelinser og kanelgifler.

En virkelig god konditor kagecreme, der koges med ægte vanilje. Kagecremen kan bruges til blandt andet cremelinser og en hjemmebagt spandauer. Foto: Guffeliguf.dk.

En virkelig god konditor kagecreme, der koges med ægte vanilje. Kagecremen kan bruges til blandt andet cremelinser og en hjemmebagt spandauer. Foto: Guffeliguf.dk.

Bedøm opskriften
User Rating 5 (1 vote)
Sending

One Response

Ris, ros eller spørgsmål?