Kogetid på røget skinke (komplet guide)

Oversigt over kogetid på røget skinke – uanset størrelsen på din skinke. Se også hvordan du glaserer en skinke bedst.

Hvad er den rigtige kogetid på røget skinke? Og hvordan glaserer man en kogt skinke?

I denne oversigt er de vigtigste svar, når du vil lave den perfekte skinke.

Vi starter med kogetiden på den røgede skinke. Skinke skal koges cirka 40 minutter på kilo skinke.

Det betyder at en…

Skinke på et kilo skal koges i 40 minutter

Skinke på 1,5 kilo koges i en time

Skinke på to kilo koges i 1 time og 20 minutter

Skinke på 2,5 kilo koges i en time og 40 minutter

LÆS OGSÅ
Helstegt oksefilet med hvidløg (rosa ved kernetemperatur på 57 grader)

Skinke på tre kilo koges i to timer

Fremgangsmåde ved kogning af røget skinke

Fjern nettet om skinken, og læg skinken i en gryde med god plads. Hæld koldt vand ved så skinken netop er dækket. Tilsæt også 10-15 sorte peberkorn og et par laurbærblade.

Kog vandet op og skum af med en hulske. Læg låg på gryden, og lad nu skinken småsimre i den angivne tid.

Du kan også stikke et stegetermometer i skinken, og her skal den vise en kernetemperatur på 75 grader.

Lad derefter skinken trække i vandet i 20 minutter, hvor gryden er hevet væk fra kogepladen.

Sådan laver du glaseret skinke

LÆS OGSÅ
Hurtig brunsviger med gærdej og remonce

Efter kogning kan du spise den røgede skinke som den er. Men du kan også vælge at glasere skinken i ovnen, hvilket er meget lækkert.

Nogle skinker har et fedtlag, og det kan du med fordel fjerne inden glasering. Træk det af med fingrene, eller brug en skarp kniv. Skær derefter skinken i skrå ruder.

Glasering laver du ved at røre to spiseskefulde god sennep sammen med et to spiseskefulde brun farin. Rør det godt ud. Rør så to pasteuriserede æggeblommer i, smør skinken grundigt med glaseringen. Drys derefter med lidt rasp, og læg den i et ildfast fad.

Skinken glaseres i cirka 15 minutter ved 200 grader varmluft i en forvarmet ovn. Den er færdig når glaseringen er helt smeltet.

LÆS OGSÅ
Opskrift på varme hveder med bagepulver og uden gær

OBS: Pas på når du tager den glaserede skinke ud af ovnen, da glaseringen er frygtelig varm!

Den perfekte kogetid på røget skinke er cirka 40 minutter pr. kilo skinke. Så er skinken stadig saftig og lækker. Efterfølgende skal skinken trække i 20 minutter i kogevandet. Foto: Guffeliguf.dk.
Den perfekte kogetid på røget skinke er cirka 40 minutter pr. kilo skinke. Så er skinken stadig saftig og lækker. Efterfølgende skal skinken trække i 20 minutter i kogevandet. Foto: Guffeliguf.dk.
Giv din bedømmelse
[Ialt: 2 Gennemsnit: 3.5]

Ris, ros eller spørgsmål?