Min opskrift på kartoffelskiver i ovn, der er lækkert og flot tilbehør til mange retter. Laves nemt med olie, hvidløg og timian.
Kartoffelskiver i ovn er nemt og lækkert tilbehør til bøffer, stege og meget andet kød.
Og særligt dekorativt er kartoffelskiverne, når de udskæres med et bølgeskær, som jeg har gjort her. Men du kan også skære kartoflerne med en almindelig kniv.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kartoffelskiver i ovn
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 800 gram kartofler - skåret i skiver
- 0,5 deciliter olivenolie
- 2 teske timian - tørret
- 4 fed hvidløg - knust
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til kartoffelskiver i ovn starter du med, at skære 800 gram kartofler i skiver. Vaske kartoflerne, men du behøver ikke skrælle dem. Jeg bruger et bølgeskær, men en almindelig kniv kan også anvendes. Skær kartoflerne i en tykkelse på ca. 3 millimeter.
- Læg kartoffelskiverne taglagte på en bageplade med bagepapir, som du kan se på billedet.
- Pil og pres 4 fed hvidløg, og mos det sammen med 0,5 deciliter olivenolie, 2 teske timian, salt og friskkværnet peber.
- Pensl kartoffelskiverne med den krydrede olie.
- Bages nu i ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft. Afhængig af varmen i din ovn kan det være de skal have nogle minutter mere.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Tips
Tag de bagte kartoffelskiver i ovn ud, og server dem straks. De er gode som tilbehør til mange retter, herunder culottesteg og roastbeef.
Del dine ideer og tanker med os andre her: