Kartoffel porre suppe med sprøde bacontern og purløg

Her er en vidunderlig opskrift på kartoffel porre suppe, der koges med hønsefond. Suppen blendes og anrettes med sprødt bacon og purløg.

Denne opskrift på en skøn kartoffel porre suppe passer som forret til fire personer.

Vil du bruge suppen som hovedret, ganger du den bare op. Her skal du nok regne med det dobbelte.

Note: Har du ikke hønsefond, kan du koge syv deciliter vand op med to bouillonterninger, hvilket giver en perfekt suppe til retten.

Til kartoffel porre suppe til fire personer skal du bruge:

500 gram bagekartofler i tern (cirka to store bagekartofler)
1 stor porre (eller 2 mindre porrer)
7 deciliter hønsefond
2 deciliter fløde
1 spiseskefuld æbleeddike
1 teskefuld rørsukker
Salt og friskkværnet peber

LÆS OGSÅ
Grillet kylling på rotisserie (Weber Q3200 gasgrill)

100 gram bacon i små tern
1 håndfuld friskklippet purløg

Sådan laver du den bedste kartoffel porre suppe:

Skræl bagekartoflerne, og skær dem i små tern.

Skær top og bund af porren, og rens den for jord. Skær den i tynde skiver.

Kom lidt olie i en tykbundet gryde, og svits kartoffeltern og porre i et par minutter.

Tilsæt så hønsefond sammen med æbleeddike og lidt rørsukker (smagsforstærker), og kog grønsagerne møre. Det tager cirka 20 minutter.

Blend så kartoffel porre suppen med en stavblender, og kom fløden ved.

Smag til med salt og peber, og varm suppen igennem.

Skær nogle gode tern af tørsaltet bacon, og rist dem sprøde på en varm pande.

LÆS OGSÅ
Kalkunfad med champignon og bechamelsovs

Anret din kartoffel porre suppe med bacon og friskklippet purløg.

Servér eventuelt et stykke hjemmebagt flutes til.

Lækker kartoffel porre suppe, der er meget nem at lave. Suppen laves på et par bagekartofler og lidt porre, der koges møre i hønsefond, hvorefter den blendes.. Serveres med sprødstegte tern af bacon og lidt friskklippet purløg. Foto: Guffeliguf.dk.

Lækker kartoffel porre suppe, der er meget nem at lave. Suppen laves på et par bagekartofler og lidt porre, der koges møre i hønsefond, hvorefter den blendes.. Serveres med sprødstegte tern af bacon og lidt friskklippet purløg. Foto: Guffeliguf.dk.

Ris, ros eller spørgsmål?