Kardemommeboller (gode boller)

Den bedste opskrift på kardemommeboller. Bollerne bages med smør og mælk, og de bliver både spændstige og lette.

Til 16 dejlige kardemommeboller skal du bruge:

125 gram smør
2,5 deciliter mælk
50 gram gær
1 æg
500 gram hvedemel
1 teskefuld kardemomme
1 teskefuld fint salt
3 spiseskefulde økologisk rørsukker

+ 1 æg til pensling

Bagetid for bollerne: 15 minutter ved 195 grader varmluft

Sådan bager du verdens bedste kardemommeboller:

Smelt smørret ved lav varme i en kasserolle, og kom derefter mælken i. Lun smørmælken op til cirka 37 grader (lillefingervarmt).

Hæld den så op i skålen til røremaskinen, og smuldr gæren i. Rør gæren ud i den lune mælk med smør.

LÆS OGSÅ
Pandekager med hjemmelavet is og råsyltede jordbær

Kom ægget i, og rør videre.

I en skål blander du hvedemel med salt, kardemomme og rørsukker, og ælter det gradvist ind i dejen.

Ælt nu bolledejen igennem ved næstlaveste hastighed i 8-10 minutter.

Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve i en time ved stuetemperatur.

Slå den hævede bolledej ud på et meldrysset bord, og del den i 16 lige store stykker.

Tril dem til kardemommeboller i hånden, og sæt dem på en bageplade, der er beklædt med bagepapir.

Læg igen viskestykke over, og lad bollerne efterhæve i 30 minutter.

Pensl bollerne med sammenpisket æg.

Bag så kardemommebollerne i en forvarmet ovn ved 195 grader varmluft – de skal bages i 15 minutter.

LÆS OGSÅ
Pasta med pølser og champignon i flødesovs (nem pastaret)

Tag bollerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.

Flæk dem, spis dem med smør – eller frys dem straks ned.

Kardemommeboller er fremragende til førdselsdagen, hvor de nydes med kaffe eller varm chokolade med flødeskum. Det er en rigtig fødselsdagsbolle.

Lækre kardemommeboller, der bages i 15 minutter ved 195 grader varmluft. Pensl bollerne med sammenpisket æg, flæk dem - og nyd bollerne smurt med smør. Kardemommebollerne er gode til fødselsbordet. Foto: Guffeliguf.dk.
Lækre kardemommeboller, der bages i 15 minutter ved 195 grader varmluft. Pensl bollerne med sammenpisket æg, flæk dem – og nyd bollerne smurt med smør. Kardemommebollerne er gode til fødselsbordet. Foto: Guffeliguf.dk.
Giv din bedømmelse
[Ialt: 7 Gennemsnit: 2.6]

Ris, ros eller spørgsmål?