Julemedister – stegetid og et godt trick

Se hvordan du forkoger og steger en julemedister. Få samtidig et godt trick til hvordan nemt kan styre medisteren under tilberedningen.

Til julemedister til fire personer skal du bruge:

500 gram julemedister
Smør til stegning

Sådan laver du den perfekte julemedister (med kogetid og stegetid):

Start med at “binde” julemedisteren op, præcist som du ser på billedet.

Stik to træspyd ind på tværs i julemedisteren, så de danner et kryds. Nu har du så bedre styr på den. Bræk eventuelt de yderste spidser af, så du kan have den i gryden.

Kom julemedisteren i en gryde, og dæk den netop med vand. Tilsæt ikke salt, da den er saltet i forvejen.

LÆS OGSÅ
Dampet torsk med sauce nage og jordskokker

Når vandet koger, skal medisteren koges i cirka 10 minutter.

Smelt en god klat smør på en pande, og lad det smelte ved en middel varme.

Når smørret er blevet nøddebrunt lægges julemedisteren forsigtigt på panden.

Stik den med en kødnål en 8-10 steder på oversiden, og steg den i fem minutter.

Vend, prik igen og steg medisteren færdig i fem minutter.

Fjern træspyd og skær den færdigstegte julemedister ud i portionsstykker.

Energiindholdet i en julemedister er cirka 1050 KJ, svarende til 250 kalorier.

Julemedister skal forkoges og derefter steges ved middel varme i cirka fem minutter på hver side. Og se på billedet hvordan du nemt holder medisteren fast. Stik to træspyd ind på tværs af medisteren, og så har du styr på julemedisteren. Foto: Guffeliguf.dk.
Julemedister skal forkoges og derefter steges ved middel varme i cirka fem minutter på hver side. Og se på billedet hvordan du nemt holder medisteren fast. Stik to træspyd ind på tværs af medisteren, og så har du styr på julemedisteren. Foto: Guffeliguf.dk.
Giv din bedømmelse
[Ialt: 4 Gennemsnit: 3.5]

Ris, ros eller spørgsmål?