Hurtig opskrift: Den bedste waldorfsalat

Waldorfsalat med valnødder og vindruer er en velkendt og elsker klassiker, der oprindeligt stammer fra USA. Waldorfsalaten er meget nem at lave selv.

Waldorfsalat blev “opfundet” på hotellet Waldorf i New York, og herfra spredte den sig hurtigt til resten af verden.

Oprindeligt var den med valnødder, æbler og vindruer (som denne opskrift), men den er efterhånden blevet lavet i en række andre udgaver. Og det er jo en smagssag :-)

Waldorfsalaten passer blandt andet godt til retter med vildt, men også til julemaden går den glimrende.

Du skal bruge – waldorfsalat til mindst fire personer:

2 stængler bladselleri
2 æbler
2 håndfulde vindruer
10 valnøddekerner

Dressing laver du af

1 teskefuld citronsaft
1 spiseskefuld reven skal af økologisk citron
1 deciliter mayonnaise
1 deciliter creme fraiche

Waldorfsalat blev “opfundet” på hotellet Waldorf i New York, og herfra spredte den sig hurtigt til resten af verden.

Sådan laver du den bedste waldorfsalat:

LÆS OGSÅ
Aioli (verdens bedste hvidløgs-mayonnaise)

Start med at lave dressingen til waldorfsalaten. Kom alle ingredienserne op i en skål, og rør det sammen. Smag til med salt, friskkværnet peber og eventuelt en smule sukker.

Vask bladselleri, og skær stænglerne i små tern.

Del æblerne og fjern kernehuset. Skær derefter æblerne i små tern.

Halvér vindruerne med en skarp kniv, og hak valnøddekernerne groft.

Kom nu bladselleri, æbler og valnødder i dressing, og vend det forsigtigt rundt.

Anret den i en skål, og pynt eventuelt med lidt vindruer og valnødder på toppen (indgår ikke i opskriften).

Du kan selv justere mængden af æbler, vindruer og valnødder efter hvad du nu selv synes.

Waldorfsalat laves med lækre valnødder og vindruer. Foto: Guffeliguf.dk.

Waldorfsalat laves med lækre valnødder og vindruer. Foto: Guffeliguf.dk.

 

Ris, ros eller spørgsmål?