Hindbærgrød: Sådan laver du den bedste grød af hindbær

Her er den bedste opskrift på hindbærgrød. De skønne hindbær gøres rene, og koges til grød sammen med rørsukker og lidt vaniljesukker.

Hindbærgrød er noget af det mest lækre og delikate, som man overhovedet kan putte i munden.

De flotte og sarte bær har en vidunderlig smag, og derfor er grød af de helt nye, danske hindbær en sand oplevelse.

Men du kan også lave hindbærgrøden af frosne bær.

Hindbærrene bliver jo kogt, så derfor burde der ikke være problemer med sundheden.

Til hindbærgrød til fire personer skal du bruge:

500 gram hindbær
4 deciliter vand
100 gram økologisk rørsukker
1 teskefuld vaniljesukker

LÆS OGSÅ
Sådan laver du den bedste skipperlabskovs

Til jævning bruger du 

2 spiseskefulde kartoffelmel
1 deciliter vand

Sådan laver du den bedste hindbærgrød:

Skyl hindbær under koldt vand, eller læg dem i en skål med koldt vand og vask dem der.

Gør det forsigtigt, da hindbær jo er sarte bær.

Kom vand og hindbær i en gryde, og kog det op.

Tilsæt også rørsukker, og lad det småsimre et minut.

Rør kartoffelmel sammen med en deciliter vand, og jævn hindbærgrøden med det.

Tilsæt også vaniljesukker, og lad nu hindbærgrøden koge et minut mere.

Tag grøden af og lad den køle ned inden servering.

Hindbærgrøden serveres selvfølgelig med frisk fløde eller letpisket flødeskum.

Smukke og velsmagende hindbær, der er perfekte til en god og klassisk hindbærgrød. Bærrene er sarte, så de skal behandles og koges med forsigtighed. Foto: Guffeliguf.dk.

Smukke og velsmagende hindbær, der er perfekte til en god og klassisk hindbærgrød. Bærrene er sarte, så de skal behandles og koges med forsigtighed. Foto: Guffeliguf.dk.

Ris, ros eller spørgsmål?