Hasselbach kartofler med skræl

Du kan sagtens lave hasselbach kartofler med skræl, og det gør det lidt nemmere at lave de populære kartofler, der også kaldes hasselbagte.

Til hasselbach kartofler med skræl til fire personer skal du bruge:

12 gode og mellemstore kartofler med skræl (3 kartofler pr. person)
20 gram smør
Salt
Rosmarin

Sådan tilbereder du hasselbach kartofler med skræl:

Vask kartoflerne grundigt, og tør dem let af.

Nu skal de så skæres i skiver, men uden du kommer til at skære igennem. Du skal nemlig kun skære cirka 3/4 ned i kartoflen.

Et par gode tricks er enten at bruge en kødnål, som du stikker ind på langs i kartoflen, så du ikke kommer til at skære helt igennem.

LÆS OGSÅ
Ovnbagt kartoffelmos med parmaskinke og persille

Eller den mere smarte: Læg kartoflen mellem ting, der er cirka et par centimeter høje, og snit så kartoflen i skiver indtil du støder imod.

Jeg har en stor madpincet, og her lægger jeg kartofler yderste inde i pincetten, skærer så skiver uden risiko for at skære kartoflen i stykker. Men prøv dig frem.

Pensl kartoflerne med smør

Læg kartoflerne i et ildfast fad med bunden på kartoflerne nederst.

Smelt smørret i en kasserolle, og pensl de skiveskårne kartofler med det. Giv dem bare et godt lag.

Drys også med salt og rosmarin.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og når ovnen er varm sættes fadet med de hasselbagte kartofler ind.

LÆS OGSÅ
Pølsehorn med kærnemælk - bliver lette og luftige

De skal nu bages i cirka en times tid.

De færdige kartofler er dejligt tilbehør til mange retter med mørt kød, herunder en flæskesteg, culotte eller cuvette.

De bedste hasselbach kartofler med skræl og rosmarin. Det er nemlig ikke nødvendigt at skrælle kartoflerne, som skæres i skiver, pensles med smør, og krydres med salt og rosmarin. Mange kalder også disse kartofler for hasselbagte kartofler, men det andet er det korrekte. Foto: Guffeliguf.dk.
De bedste hasselbach kartofler med skræl og rosmarin. Det er nemlig ikke nødvendigt at skrælle kartoflerne, som skæres i skiver, pensles med smør, og krydres med salt og rosmarin. Mange kalder også disse kartofler for hasselbagte kartofler, men det andet er det korrekte. Foto: Guffeliguf.dk.
Giv din bedømmelse
[Ialt: 10 Gennemsnit: 3.5]

Ris, ros eller spørgsmål?