Guacamole – opskrift med avocado og hvidløg

Guacamole er en dip med avocado, hvidløg, tomat og tabasco, og den er meget nem at lave. Perfekt tilbehør til små hapsere af gulerødder eller andet grønt.

Guacamole kan du bruge til lækre stænger af grøntsager, eksempelvis gulerødder eller bladselleri.

Men guacamolen er altså også fantastisk dip til en skål franske kartofler eller andre chips.

Du skal bruge – dip nok til 4 personer:

2 modne avocado
1 moden tomat
1 spiseskefuld limesaft
1 presset hvidløgsfed
1 teskefuld tabasco
Et nip fint salt

Se også: Oversigt – så mange kalorier er der i din mad

Sådan laver du hjemmelavet guacamole:

  1. Vask avocadoerne, skræl dem og tag de to sten ud. Skær dem ud i mindre stykker, og kom dem op i en skål.
  2. Tilsæt nu limesaft, og mos godt igennem med en gaffel – eller brug en stavblender.
  3. Kom det pressede hvidløg op i din guacamole sammen med lidt salt, og bland det igen godt sammen.
  4. Del tomaten i kvarte, og fjer kernerne. Del den i mindre stykker, og mos den i din guacamole.
  5. Tilsæt så en teskefuld tabasco. Smag så din guacamole til, hvis du ønsker den mere stærk tilsætter du lidt mere tabasco – du kan selvfølgelig også helt undlade den stærke tabasco. Men den giver en god varme til guacamolen.
LÆS OGSÅ
Lasagnette (hjemmelavet med pastapenne)

Anden opskrift: Roastbeef i ovn – steg den ved 125 grader

 

Ris, ros eller spørgsmål?