Grønlangkål med frisk grønkål

Sådan laver du en perfekt grønlangkål med frisk grønkål. Grønlangkål er både nem og hurtig at lave med denne opskrift.

Til grønlangkål med frisk grønkål skal du bruge:

300 gram frisk grønkål
2 spiseskefulde smør
2 spiseskefulde hvedemel
2 deciliter kogevand fra skinke eller hamburgerryg
2 deciliter mælk
Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du den bedste grønlangkål af frisk grønkål:

Skyl grønkålen grundigt under den kolde hane, og nip kålen fri af stokkene.

Kog vand op i en gryde, og kog kålen ved middel varme i fem minutter.

Hæld vandet fra, og lad grønkålen dryppe helt af i en sigte eller dørslag. Lad kålen køle lidt af.

Smelt smør i en tykbundet gryde, og når smørret er ved at bruse af, kommes hvedemel i gryden mens du pisker rundt. Det skal ikke tage for meget farve.

Pisk så to deciliter kogevand fra kogt skinke eller hamburgerryg ind i sovsen.

LÆS OGSÅ
Kylling med timiansky og ovnstegte grøntsager

Derefter pisker du mælk i til du har den rette konsistens, altså hverken for tynd eller for tyk.

Lad det småsimre i fem minutter under omrøring, så du fjerner melsmagen i sovsen.

Tag den kogte grønkål og fordel den i 4-5 kugler. Pres vandet helt ud af kuglerne.

Læg dem på et skærebræt, og hak dem groft.

Rør den hakkede grønkål ud i den hvide sovs, og varm grønlangkålen godt igennem.

Smag til med salt og friskkværnet peber. Du kan eventuelt også smage til med lidt sukker.

Server den færdige grønlangkål til glaseret hamburgerryg eller en kogt skinke.

Note: Hvis ikke du har kogevand fra kødet, kan du erstatte den med samme mængde hønsefond eller bouillon.

Virkelig lækker grønlangkål med frisk grønkål, der jo passer perfekt til en kogt skinke eller glaseret hamburgerryg. Foto: Guffeliguf.dk.

Virkelig lækker grønlangkål med frisk grønkål, der jo passer perfekt til en kogt skinke eller glaseret hamburgerryg. Foto: Guffeliguf.dk.

Ris, ros eller spørgsmål?