Grillet kalveculotte: Sojamarineret kalveculotte med rosmarin

Sådan laver du en saftig og meget mør grillet kalveculotte, der marineres i soja, og krydres med salt og rosmarin.

Til grillet kalveculotte til fire personer skal du bruge:

1 kilo dansk kalveculotte
4 spiseskefulde soja
2 teskefulde fint salt
2 teskefulde tørret rosmarin

Sådan laver du en lækker grillet kalveculotte i gasgrill eller kuglegrill:

Puds undersiden af kalveculotten af for sener og andet fedt.

Rids oversiden/krølfedtet i grove tern med en skarp kniv, men pas på du ikke skærer ned i kødet.

Dup kalvestegen tør med et styk køkkenrulle.

Giv kalveculotten noget salt og rosmarin på begge sider, og læg den i en lille alubakke til grillen.

Stil kalvestegen på køl i minimum to timer.

LÆS OGSÅ
Lækker opskrift på krydret karrysuppe

Gør grillen klar, og kalveculotten kan grilles i enten gasgrill eller kuglegrill. Fremgangsmåden er den samme.

Denne kalveculotte er lavet i min Weber Q32oo gasgrill, og her plejer jeg at have den yderste brænder kørende på fuldt blus, mens den inderste er slukket. Så jeg bruner culotten i kanten – og steger den færdig i midten.

Brun først kalveculotten ved direkte varme, så den får noget stegeskorpe. Den skal have et par minutter på hver side.

Læg den så på indirekte varme, og stik et stegetermometer i den.

Kalveculotte er færdigstegt ved en kernetemperatur på 56 grader.

Luk låget og grill kalvestegen – det tager cirka 25-30 minutter, afhængig af vind og vejr.

LÆS OGSÅ
Kartofler i fad: Knuste bagekartofler med æbleeddike i ovn

Tag stegen af, og krydr den med friskkværnet peber og/eller dit yndlingskrydderi.

Pak den ind i dobbelt lag sølvpapir, og læg et viskestykke over.

Lad nu culotten hvile i 20 minutter inden udskæring.

Skær kalvestegen i tynde skiver på tværs af fibrene, og server eventuelt culotten med gule beder i ovn og en god bønnespiresalat.

Grillet kalveculotte, der først marineres i lidt soja og rosmarin, og derefter grilles mør som smør ved indirekte varme. Foto: Guffeliguf.dk.

Grillet kalveculotte, der først marineres i lidt soja og rosmarin, og derefter grilles mør som smør ved indirekte varme. Foto: Guffeliguf.dk.

Ris, ros eller spørgsmål?