Grillede asparges med parmaskinke i gasgrill

Sådan laver du grillede asparges, der er omviklet med en god skive parmaskinke. Grilles ved direkte varme i få minutter til skinken er sprød.

Grillede asparges hører især sommertiden til, hvor de er allerbedst når de høstes helt friske.

Der produceres masser af lækre asparges i Danmark i sæsonen fra maj til Sankt Hans, men man kan også købe fine asparges fra udlandet.

Her skal man dog være opmærksom, da kvaliteten er meget svingende.

Til grillede asparges til fire personer skal du bruge:

20-24 grønne asparges (gerne de danske og sommerfriske)
4 skiver parmaskinke

Sådan laver du grillede asparges med parmaskinke:

Vask de grønne asparges og knæk bunden af. Aspargesene knækker selv der hvor de skal – så det er meget nemt :-)

LÆS OGSÅ
Friturestegt fiskefilet - stegt i almindelig gryde

Kog lidt vand op i en gryde, der er så stor, at de grønne asparges kan ligge i gryden.

Tilsæt en teskefuld salt, og når vandet koger kommer du aspargesene i kogevandet.

Skru lidt ned, og kog nu de grønne asparges i et minut. Kom derefter en liter koldt vand i gryden, så du straks stopper kogningen.

Lad aspargesene ligge i gryden et par minutter, og fisk dem derefter op på en tallerken.

Læg et stykke parmaskinke på et skærebræt, 5-6 grønne asparges oven på, og rul så forsigtigt sammen.

Pensl grillristen med lidt madolie, og nu skal de grillede asparges have 1-2 minutter på hver side (to sider) ved middel varme.

LÆS OGSÅ
T-bone på grill - sådan steger du T-bone helt perfekt

Servér straks de grillede asparges til eksempelvis en grillet bøf eller andet grillkød.

Da grilltiden er meget kort, er det praktisk at stege dem mens bøfferne hviler inden servering. Det kan du nemlig sagtens nå.

Hvis ikke du lige har parmaskinke i køleskabet, kan du også sno en skive bacon rundt om de grønne asparges. Det smager også aldeles fremragende.

Grillede asparges omviklet med parmaskinke er nemt og lækkert tilbehør til blandt andet oksekød og grillkoteletter. Foto: Guffeliguf.dk.

Grillede asparges omviklet med parmaskinke er nemt og lækkert tilbehør til blandt andet oksekød og grillkoteletter. Foto: Guffeliguf.dk.

Giv din bedømmelse
[Ialt: 7 Gennemsnit: 4.7]

Ris, ros eller spørgsmål?