Frikadeller med allehånde

Opskrift på frikadeller med allehånde, der er det perfekte krydderi til frikadellerne. Brug en halv teskefuld allehånde til 500 gram fars.

Til cirka 12 frikadeller med allehånde skal du bruge:

500 gram hakket kalve- og svinekød
1 teskefuld salt
En halv teskefuld allehånde
En halv teskefuld hvid peber
1 æg
1 teskefuld (med top) løgpulver (eller et finthakket lille løg)
2 spiseskefulde hvedemel
2 deciliter mælk

Sådan laver du frikadeller med allehånde:

Rør først farsen med salt, og sørg for at farsen er rørt godt ud med saltet!

Kom derefter allehånde, hvid peber, løgpulver og et æg ved. Du kan også bruge et finthakket løg.

LÆS OGSÅ
Madbrød med durummel og uden fedtstof (kuvertbrød)

Rør farsen godt ud igen, og tilsæt så hvedemel.

Rør igen igen, og til sidst rører du mælken i indtil du har den rette konsistens. Det plejer at passe med et par deciliter mælk, men fortsæt indtil du har en lind fars. Husk, at frikadellefars samler under hviletiden i køleskabet.

Sæt så farsen på køl i en halv time eller længere.

Smelt lidt smør og lidt olie på en varm pande, og form cirka 12 frikadeller med en spiseske i hånden.

Frikadellerne steges nu fem minutter på hver side, og hviler 10 minutter inden servering.

Disse frikadeller med allehånde er gode at fryse ned, og kan tø dem op i en mikrobølgeovn.

Frikadeller med allehånde steges fem minutter på hver side i lidt smør og olie. Allehånde giver frikadellerne en behagelig og velkrydret smag. Foto: Guffeliguf.dk.

Frikadeller med allehånde steges fem minutter på hver side i lidt smør og olie. Allehånde giver frikadellerne en behagelig og velkrydret smag. Foto: Guffeliguf.dk.

Ris, ros eller spørgsmål?