Flødeboller (de hjemmelavede)

Se hvordan du laver de bedste flødeboller med chokoladeovertræk. Med denne opskrift falder flødebollerne aldrig sammen for dig.

Du kan sagtens lave dine egne flødeboller, som bliver lige så gode som de købte fra supermarkedet.

Bare du husker at følge opskriften nøje – OG pisker skummet længe nok, ja så falder flødebollerne aldrig sammen.

Endelig er det nemmest at piske skummet på din røremaskine, så det vil jeg anbefale dig.

Til otte hjemmelavede flødeboller skal du bruge:

8 bunde af marcipan

90 gram sukker
3 spiseskefulde vand
40 gram glukosesirup

2 pasteuriserede æggehvider (knap halvandet bæger)
1 teskefuld sukker
1 teskefuld vaniljesukker

300 gram overtrækschokolade

  • eventuelt lidt kokos

Sådan laver du dine egne flødeboller:

Ælt lidt marcipan med flormelis, og rul ud i et tyndt lag. Udstik til otte bunde til flødebollerne, og læg på bageplade med bagepapir.

Bag dem ved 175 grader varmluft i cirka fem minutter. Lad dem køle af.

LÆS OGSÅ
Chokoladescones - opskrift med billeder på scones med chokolade

Kom afmålt sukker, vand og glukosesirup (kan købes i de fleste supermarkeder) i en kasserolle, mens æggehvider, sukker og vaniljesukker kommes i skålen til røremaskinen.

Start med at piske æggehviderne HELT stive sammen med sukker og vaniljesukker på røremaskinen, og det tager tager mindst fem minutter på høj hastighed.

Varm imens indholdet i kasserollen op, og det skal op og koge med en temperatur på 117 grader. Jeg plejer blot at bruge mit stegetermometer, hvilket fungerer fint. Så varm det op ved en jævn varme, og tag det af når det småkoger ved 117 grader.

Lad det køle af i 30 sekunder, men ikke længere, da det ret hurtigt begynder at stivne.

Og nu kommer tricket til de gode flødeboller. I en helt tynd stråle pisker du nu indholdet fra gryden ind i de stiftpiskede æggehvider. Og det skal altså være en ret tynd stråle. Lad røremaskinen køre på høj hastighed.

LÆS OGSÅ
Saftige kokosmakroner i luksus udgave

Når alt indholdet fra gryden er kommet ned til skummet, så det nu pisket helt ud, og det tager op mod 10 minutter. Så hav lidt tålmodighed,

Kom så det piskede æggehvideskum i en sprøjtepose, og sprøjt det ud på de bage marcipanbunde.

Lad nu gerne flødebollerne stå og stivne i en times tid.

Smelt chokoladen, og så er du klar til at overtrække flødebollerne med chokolade,

Du dyppe dem forsigtigt i den smeltede chokolade, men jegs synes det fungerer bedre når man blot overhælder flødebollerne med chokolade.

Læg en flødebolle på en bagespartel, hold den over skålen med chokoladen, og med en spiseske hælder du nu chokoladen på flødebollerne, så de bliver helt dækket.

Her kan du også drysse dem med lidt kokos.

Sæt flødebollerne på en bageplade med bagepapir, og lad chokoladen stivne.

Så har du lavet din egen produktion af flødeboller.

LÆS OGSÅ
Havregrød med æble - sund morgenmad

Note: Du vil opleve at du bliver bedre til at lave flødebollerne for hver gang du går i gang med opgaven. Så fortvivl ikke hvis du ikke rammer formen helt første gang.

Du kan ret nemt lave dine egne og hjemmelavede flødeboller. Og med denne opskrift flader flødebollerne aldrig sammen. Foto: Guffeliguf.dk.

Du kan ret nemt lave dine egne og hjemmelavede flødeboller. Og med denne opskrift flader flødebollerne aldrig sammen. Foto: Guffeliguf.dk.

Bedøm opskriften
5.0
User Rating 5 (1 vote)
Sending

Ris, ros eller spørgsmål?