Farsbrød med parmaskinke

Opskrift på det bedste farsbrød med parmaskinke. Farsbrødet steges en time i ovnen, og du kan glæde dig til en virkelig god sovs med ribsgele.

Til farsbrød med parmaskinke til fire personer skal du bruge:

500 gram hakket kalv og svin
1 teskefuld salt
1 finthakket skalotteløg
1 æg
1 deciliter fløde
1 deciliter kalvefond
2-3 spiseskefulde rasp
1 lille bundt persille
Friskkværnet peber
4 skiver parmaskinke

I fadet kommer du

3 deciliter kalvefond
2 deciliter mælk

Til sovs anvender du

Skyen fra det ovnbagte farsbrød
1 deciliter fløde
1 deciliter mælk
2 teskefulde ribsgele
Evt. en spiseskefuld gastrik
Maizena og lidt sovsekulør
Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du verdens bedste farsbrød med parmaskinke:

LÆS OGSÅ
Grapejuice - hjemmelavet med appelsin og rørsukker

Kom det hakkede kød op i en skål, og rør det med salt. Rør derefter hakket skalotteløg og et æg ind i farsen.

Tilsæt så fløde og kalvefond, og rør det ind sammen med rasp. Hak persille fint og kom den i sammen med lidt friskkværnet peber.

Vend det godt rundt og stil farsen på køl i mindst 30 minutter.

Form et aflangt farsbrød i et ildfast fad, og læg fire skiver parmaskinke over. Fold dem under farsbrødet, så de ikke viper op under bagningen.

Sådan laver du et aflangt farsbrød, som du derefter dækker med skiver af parmaskinke. Foto: Guffeliguf.dk.
Sådan laver du et aflangt farsbrød, som du derefter dækker med skiver af parmaskinke. Foto: Guffeliguf.dk.

Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft, og bag farsbrødet i 15 minutter.

Hæld så 3 deciliter kalvefond og 2 deciliter mælk i fadet, og bag farsbrødet færdigt ved 190 grader i yderligere 45 minutter.

LÆS OGSÅ
Pebernødder - med fløde og julekrydderier

Tag det færdigbagte farsbrød ud af ovnen, og sigt skyen ned i en kasserolle.

Kog skyen op, og tilsæt lidt mælk og fløde. Kom også ribsgele ved, og jævn sovsen med lidt Maizena, der er udrørt i lidt koldt vand.

Justér farven med lidt sovsekulør, og smag sovsen til med gastrik, salt og peber.

Server sammen med ovnbagte kartofler og blomkål.

Lækkert farsbrød med parmaskinke, der steges en time i ovnen. Samtidig får du en helt fantastisk sovs. Foto: Guffeliguf.dk.
Lækkert farsbrød med parmaskinke, der steges en time i ovnen. Samtidig får du en helt fantastisk sovs. Foto: Guffeliguf.dk.
Giv din bedømmelse
[Ialt: 8 Gennemsnit: 3.8]

Ris, ros eller spørgsmål?