Opskrift på enebærgryde, der er en klassisk gryderet, hvor oksekød og bacon koges mørt i kalvefond med enebær. Retten nydes med kartoffelmos.
Enebærgryde er en gryderet med masser af saft, kraft og smag, og gryderetten skal simre i to timer, så kødet nærmest falder fra hinanden.
En lækker simreret med oksekød og enebær, og det giver altså en himmelsk god sovs og ret.
Serveres en god kartoffelmos og en lækker salat med honningristede valnødder.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på enebærgryde
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 400 gram oksekød - i tern
- 150 gram bacon - tørsaltet
- 3 skalotteløg
- 1 spiseskefuld balsamico
- 4 deciliter kalvefond
- 1 dåse hakkede tomater - gerne økologiske
- 10 enebær
- 1 deciliter piskefløde
- 1 spiseskefuld gastrik
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Jeg har brugt 400 gram oksekød i form af oksefilet til denne gryderet, men du kan også bruge gullasch kød, tykkam eller lignende.
- Skær oksekødet i mundrette tern. Det samme med 150 gram bacon.
- Varm en stor stegegryde op ved en god varme, og kom lidt smør i.
- Når smørret er brust af, kommer du halvdelen af kødet og halvdelen af baconen i, og bruner det godt igennem.
- Læg til side, og brun så den anden halvdel.
- Kom derefter første portion tilbage i gryden igen.
- Hak 3 skalotteløg groft, og kom dem ved. Lad det svitse et par minutter under omrøring sammen med 1 spiseskefuld balsamico.
- Tilsæt så 4 deciliter kalvefond og 1 dåse hakkede tomater. Husk at kalvefond er lavet af 4 dl. vand og koncentrat.
- Mas 10 enebær let flade, og kom dem ved.
- Læg låg på stegegryden, skru ned for varmen, og lad nu enebærgryden småsimre i to timer.
- Efter to timer tager du låget af, og tilsætter 1 deciliter piskefløde.
- Smag gryderetten til med 1 spiseskefuld gastrik, salt og friskkværnet peber, og kog derefter sovsen lidt ind til den rette konsistens. Det gør du ved at skrue en smule op for varmen, og lad den koge uden låg.
Næringsindhold
Tips
Servér den færdige enebærgryde med kartoffelmos og kogte rosenkål.
Guffeliguf.dk
Tak for tippet - det er hermed givet videre 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Anonym
????????Lyder rigtig lækkert. Lige et godt råd. Enebær kører jeg gennem persillehakkeren. Supernemt. ????????